Waarom een goede snorkelset een must is

Bij Duikwinkel SubLub kun je allerlei verschillende soorten snorkelsets vinden. In eerste instantie bestaat een snorkelset uit een snorkel met duikbril. Tegenwoordig zijn er echter ook snorkelmaskers waarbij de duikbril en snorkel met elkaar verbonden zijn. Een simpel snorkelmasker is genoeg als je een recreatieve duiker bent en in een zwembad of aan de kust snorkelt. Ben je een serieuze duiker, dan kun je het beste ook flippers en een wetsuit aanschaffen. Daarnaast kun je meer plezier aan het snorkelen beleven wanneer je waterschoenen of handschoenen draagt. In deze blog focussen we ons echter op snorkelsets. Wat zijn de voordelen van een goede set? Lees het hieronder!

Een goede snorkel zorgt voor meer duikplezier

Wanneer je een snorkel koopt, is het belangrijk dat deze comfortabel is. Wat comfortabel is verschilt per persoon, maar er is voor iedereen wel een goede optie te vinden. De meeste snorkels hebben siliconen buizen en mondstukken. Deze zijn flexibel en zacht, waardoor dit de populairste optie is. Een goede snorkel koop je al voor 10 euro. De duurdere modellen zijn maximaal 50 euro. Daarnaast moet je de dikte en lengte van de snorkel ook meenemen in je overweging. Er loopt makkelijk water naar binnen als je snorkel kort is, maar een te dunne snorkel bemoeilijkt het ademhalen. Een te lange of dikke snorkel zorgt ervoor dat je de uitgeademde lucht opnieuw binnenkrijgt. Voor kinderen zijn er speciale mondstukken ontwikkeld die wat kleiner zijn. Een goede snorkel is ongeveer tussen de 35 en 45 centimeter, waarbij de binnendiameter tussen de 1,9 en 2,5 centimeter is.

Splash-cap snorkels

Veel modellen hebben tegenwoordig aan splash-cap, die zich aan de bovenkant van de snorkel bevindt. Deze voorkomt dat er water naar binnenloopt en heeft een waterloosventiel aan de onderkant van de snorkel waardoor je het water dat toch binnenkomt snel weer kunt uitblazen.

Voordelen van een goede duikbril

De juiste duikbril maakt je Snorkelset compleet. Je kunt hiervoor een simpele en goedkope zwembril gebruiken, maar je kunt beter een duikbril kopen die de neus omvat. Wil je hoekduiken maken of lang onder water blijven, dan is een professionele duikbril fijner in gebruik dan een zwembril. 

Waarop letten bij het kiezen van een geschikte duikbril

Wanneer je op zoek bent naar de juiste duikbril, dan is het goed om te letten op de bril die je een breed gezichtsveld geeft. Gezichtsveld is namelijk een van de belangrijkste factoren van een duikbril. Daarnaast moet de bril ook goed aansluiten op het gezicht, omdat er anders water naar binnen komt. Je kunt dit voorkomen door een duikbril te kiezen die een gelaatstuk van zachte siliconen heeft. Verder dien je erop te letten dat de bril je hele neus omsluit en genoeg ruimte heeft voor je neus. Het elastiek dat dient om de duikbril op zijn plek te houden mag niet knellen en moet lekker zitten. Een goede duikbril heeft glas dat tempered en splintervrij is. Als je een bril draagt dan is het een optie om een duikbril met sterkte aan te schaffen, en anders zou je gebruik kunnen maken van eendagslenzen.