Vliegtickets Barcelona

Vliegtickets Barcelona

En wil je een goedkope vlucht vinden naar een andere bestemming? Vliegveld Barcelona is een populaire luchthaven in de buurt. Of je nu aan de Costa Brava of Costa Dorada verblijft en weer naar huis in Nederland wilt, of wilt reizen naar een andere zonnige bestemming; vliegveld Barcelona is een voordelige optie.

Vliegen vanaf vliegveld Barcelona

Vliegveld Barcelona

Vliegveld Barcelona heet voluit Barcelona El Prat Airport. Het is een moderne luchthaven met internationale verbindingen, op ongeveer twaalf kilometer afstand van het centrum van Barcelona. De luchthaven heeft verbindingen met talloze Europese en intercontinentale bestemmingen.

Je kunt Barcelona El Prat Airport prima met het openbaar vervoer bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit het centrum van Barcelona de metro nemen naar Passeig de Gràcia, en dan doorreizen met de R2 Rodalies Barcelona trein naar de luchthaven. Ook gaan er bussen naar het vliegveld. In de omgeving vind je ook verschillende shuttlebussen.

Dankzij de goede bereikbaarheid van het vliegveld en de betaalbare aanbiedingen, is Barcelona Airport de afgelopen jaren een populaire luchthaven geworden voor reizigers die vanuit Spanje weer naar huis terugkeren, of die doorreizen naar een andere bestemming.

Goedkope vliegtickets Barcelona vinden

Goedkope vliegtickets Barcelona vinden is niet zo ingewikkeld. Je kunt op verschillende vergelijkingssites aangeven vanaf welk vliegveld je wilt vertrekken. Wil je juist naar Barcelona toe? Dan kun je dit ook aangeven bij verschillende vergelijkers. Het helpt als je flexibel bent met reizen. Als je bijvoorbeeld doordeweeks ook vroeg in de ochtend kunt vertrekken, merk je dat in de prijs. De prijs zal dan beduidend lager zijn dan als je bijvoorbeeld in het weekend wilt vertrekken.

Ook op deze website vind je mogelijkheden om verschillende reizen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo vind je altijd goedkope vliegtickets Barcelona. Wanneer je kiest voor het vliegen met een budgetaanbieder, is het verstandig alle voorwaarden na te lezen. Te veel bagage mee kan bijvoorbeeld flink in de papieren lopen.

Kom je naar Barcelona en ga je hier ook vakantie houden of de stad verkennen? Neem dan de Barcelona City Pass. Bij deze pas krijgt je gratis tickets voor de Aerobus, waarmee je goedkoop naar het vliegveld kunt. Ook krijg je korting op attracties, excursies en tours. Zo worden je vliegtickets Barcelona nog goedkoper.

Vliegtickets Barcelona vergelijken

Vliegtickets Barcelona vergelijken is gemakkelijker dan je denkt. Veel Nederlandse websites bieden informatie over de mogelijkheden. Wanneer je vliegtickets gaat vergelijken, is het raadzaam om meerdere vergelijkingstools te raadplegen. De ene website kan een reis net iets goedkoper aanbieden dan de ander.

Wanneer je vliegt met een klein budget, kan het ook een optie zijn om vanaf vliegveld Reus of vliegveld Girona te reizen. Deze luchthavens zijn minder uitgebreid dan vliegveld Barcelona, maar liggen op iets meer dan 100 kilometer van Barcelona. Deze luchthavens staan erom bekend scherpe prijzen aan te bieden. Daarentegen heb je op luchthaven Barcelona meer mogelijkheden en meer comfort.

Wil je extra voordeel behalen? Wees dan ook flexibel in met welke maatschappij je vliegt. Budgetmaatschappijen proberen elkaar de markt uit te concurreren en daar kan de consument aardig van profiteren. Verschillende maatschappijen bieden verschillende prijzen voor dezelfde vlucht aan.

Vliegen vanaf vliegveld Barcelona

Heb je goedkope vliegtickets Barcelona gevonden? Dan kun je vliegen vanaf vliegveld Barcelona. Het vliegveld bestaat uit twee terminals. Een daarvan wordt vooral door budgetmaatschappijen gebruikt. Dit is terminal 1. De moderne terminal 2 wordt vooral door lijndiensten naar Europese en intercontinentale bestemmingen gebruikt. Je vindt in de terminals belastingvrije winkels, restaurants en cafés.

De terminals liggen niet bij elkaar in de buurt. Gelukkig heeft het vliegveld hier aan gedacht en een shuttlebus ingezet. Deze rijdt 24 uur per dag om de zes tot zeven minuten, zodat je je gemakkelijk tussen de terminals kunt verplaatsen. 

Welke airlines vliegen vanaf vliegveld Barcelona?

Vliegveld Barcelona werkt samen met verschillende vliegmaatschappijen. Onder deze airlines zijn ook de bekende vliegtuigmaatschappijen als KLM, Lufthansa en Air France te vinden. Ook Iberia vliegt vanaf dit vliegveld. Daarnaast vliegen hier veel budgetmaatschappijen, zoals:

  • Vueling;
  • Ryanair;
  • Easyjet;
  • Air Europa.

De vliegmaatschappijen brengen je naar verschillende Europese bestemmingen, maar ook naar bestemmingen die wat verder weg zijn. Denk bijvoorbeeld aan New York JFK, Moskou en Buenos Aires.

Dankzij de budgetmaatschappijen is het relatief eenvoudig goedkope vliegtickets Barcelona te vinden. Als je rekening houdt met alle vereisten (zoals de maten voor je bagage), kun je tegen lage prijzen vliegen vanaf deze luchthaven.

Categorieën