Van vliegveld naar Barcelona centrum

U kunt op verschillende manieren van vliegveld Barcelona naar het centrum van Barcelona komen. Wilt u de reis met een huurauto, per trein, taxi, bus of metro afwerken? Hieronder vindt u alle informatie over deze verschillen vervoermogelijkheden van Barcelona Airport naar centrum Barcelona.

Auto – de Route

U kunt een auto huren op Barcelona Airport. De weg naar het centrum van Barcelona stad spreekt voor zich, dit wordt duidelijk op alle verkeersborden aangegeven. Moet u terugrijden van centrum Barcelona naar de luchthaven?

Verlaat de stad dan via de Ronda Litoral B/10 en neem afslagnummer 18 naar C-31. Vervolg de C-31 en neem iets later de afslag Cerretera a l’Aeroport.

U dient vervolgens even op de C32b te blijven rijden, waarna u links naar Carretera del Prat de Llobregat moet rijden. Vanaf dit punt kun je de borden volgen naar de gewenste terminal.

Taxi naar centrum

Taxi BarcelonaTaxi’s zijn er in overvloed op het vliegveld van Barcelona, maar ook in het centrum van Barcelona. Spreek van tevoren een prijs af met de taxichauffeur indien de taxichauffeur op deze manier werkt.

Hierdoor komt u niet voor verrassingen komt te staan. De zwart-gele taxi’s staan direct voor de uitgang van de luchthaven. Taxi’s rijden meestal met de meter.

Een taxirit naar het centrum van Barcelona kost gemiddeld zo’n 20 tot 30 euro. Wanneer je een koffer mee hebt betaal je hiervoor vaak een toeslag van één euro.

In het algemeen zijn de taxichauffeurs betrouwbaar in Barcelona en helpen de passagiers graag.

Met de bus: Aerobus Barcelona

De Aerobus is een comfortabele bus dienst die vliegveld Barcelona verbindt met het centrum van Barcelona. De Aerobus rijdt zeven dagen per week, gemiddeld iedere tien minuten.

De bus is daarmee een zeer geschikte optie om te reizen van de luchthaven naar het centrum van de stad. De rit vanaf het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer een half uur.

Dit kan iets oplopen, vanwege de drukte op de wegen op bepaalde tijdstippen. Wanneer je de weg naar het vliegveld ook doet per Aerobus, reken dan ruim aangezien deze rit wat kan uitlopen.

De bus rijdt vanaf 5 en 6 uur ´s ochtends tot net na middernacht. Kijk voor een actuele dienstregeling en prijzen op de officiële website van de Aerobus. Momenteel zijn er twee verschillende lijnen van de Aerobus in Barcelona:

  • Aerobus A1: rijdt tussen centrum Barcelona en de nieuwe Terminal T1
  • Aerobus A2: rijdt tussen centrum Barcelona en Terminal 2

Hoe weet ik welke Aerobus moet pakken? Op de meeste vliegtickets staat netjes vermeld vanaf welke Terminal je dient te vertrekken. Verder kun je het altijd nog aan de buschauffeur vragen of het de Aerobus naar Terminal One of Terminal Two is.

Beide Aerobussen rijden via de route Plaça Espanya – Gran Vía/Urgell -Plaça Universitat Barcelona binnen en hebben Plaça Catalunya als eindbestemming van de busrit. Wil je van Barcelona naar het vliegveld, dan kun je het beste opstappen op Plaça Catalunya of Plaça Espanya.

De kosten voor een ritje met de bus ‘Aerobus’ naar het centrum bedraagt slechts 5 euro. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan met de taxi, of het huren van een auto. Tickets zijn te koop in de automaat bij de bushalte of direct bij de chauffeur in de desbetreffende Aerobus.

 

Categorieën