Leuke bestemmingen in Toscane

Ben je op zoek naar een leuke vakantie? Dan raden we je zeker aan om de prachtige regio genaamd Toscane te overwegen. Je kunt echt Italiaans genieten in Toscane. We hebben een paar leuke weetjes voor je op een rijtje gezet.

Toscane is een bijzonder mooie regio gelegen in het midden van Italië. Met een oppervlakte van 22.990 km² neemt het ongeveer een dertiende deel van het land in beslag. De regio heeft welgeteld meer dan 3,7 miljoen inwoners. Waarvan het merendeel in de onofficiële hoofdstad Florence woont. De stad wordt door velen gezien als de hoofdstad, toch is dit nergens officieel vastgelegd.

Het is een gebied met veel geschiedenis. Zo kom je er veel Romeinse invloeden tegen in de omgeving. Daarnaast staat deze regio ook bekend om de indrukwekkende literatuur, architectuur, schilderwerken en andere kunst die er afkomstig is. Deze kun je bewonderen in de musea in de regio. Naast cultuur kun je er ook terecht voor prachtige uitzichten. Zo kun je de Monte Prado al van grote afstand zien, de berg is namelijk 2054 meter hoog. Het is een indrukwekkend gezicht.

Het klimaat dat er heerst valt erg in trek bij de vele toeristen die de regio bezoeken. Je kunt er in de zomer en winter namelijk erg goed vertoeven. De zomers zijn warm, dit komt met name door de lucht die vanaf de Tyrreense zee binnenstroomt. Daarnaast zijn de winters er ook relatief warm. In de herfst en lente kun je wat meer regen verwachten, toch zijn de temperaturen er ook dan erg aangenaam.

Prachtige uitzichten in Toscane

Trek er zelf op uit in Toscane

Ben je nou echt op zoek naar de bijzondere vakanties Toscane? En hou je van avontuur? Dan kun je in plaats van een stad heel de omgeving ontdekken!  Als je genoeg tijd hebt, dan is het een goed idee om een auto te huren en een autorondreis te maken in de omgeving. Bezoek de grotere steden als Arezzo, Florence, Prato en Pistoia om vervolgens door te rijden naar de Ligurische zee. Hier kun je vervolgens leuke stadjes bezoeken die aan de kust liggen. Je hebt er prachtige uitzichten! Steden als Massa, Livorno en Piombino zijn zeker een aanrader! Als je op zoek bent naar een leuke langere vakantie is dit een hele leuke optie.

De Duomo in Florence

Florence 

De hoofdstad Florence kan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. De stad barst van de cultuur. Als je graag musea bezoekt en prachtige architectuur beschouwt dan is dit de plek in Toscane waar je moet zijn. Florence staat bekend om de grote rol die de stad gespeeld heeft in het begin van de Renaissance. De stad door kenners dan ook wel de ‘wieg van de Renaissance’ genoemd.

Italië beschikt over veel prachtige kathedralen. De duomo die in Florence gelegen is, is een van de indrukwekkendste die je in heel Italië zult vinden. Daarnaast is ook de Piazza Signoria een populaire plek onder toeristen. Je kunt er het prachtige stadhuis aanschouwen en rondlopen in een openluchtmuseum.

Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Dan raden we je zeker aan om een kijkje te nemen op het panoramaterras dat gelegen is aan de Piazzale Michelangelo.

We raden je aan om er minstens drie dagen voor uit te trekken als je deze stad wilt bezoeken. Zo ben je er verzekerd van dat je er genoeg tijd hebt om alle prachtige plekken te ontdekken. Zoals je vast wel gemerkt hebt zijn we erg enthousiast over Toscane!

Overnachten in Toscane

Geniet van luxe in Toscane. Toscane beschikt over de mooiste villa’s in de omgeving.  De meeste villa’s zijn luxe ingericht en in Italiaanse stijl. De uitstraling van de meeste oudere villa’s is pittoresk en tegelijkertijd romantisch. Je zult je al snel helemaal thuis voelen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een moderne villa als je daar meer van houdt. Ook hiervan zijn er voldoende. We kunnen je echt verzekeren dat je hier het ultieme vakantiegevoel zult ervaren! 

Wil je deze vakantie echt even uitpakken? Neem dan eens een kijkje naar de luxe villa’s met zwembad Toscane huren.

Er zijn ook veel appartementen in Toscane beschikbaar. Dit is handig wanneer je graag tijd doorbrengt in de stad of juist vlakbij het strand wilt overnachten.