To do Barcelona

To do Barcelona

Ben je je aan het voorbereiden op je reis naar Barcelona? Grote kans dat je nu dan zoekt op ‘Wat te doen Barcelona?’ In deze stad is van alles te beleven. Natuurlijk kun je met het heerlijke weer op deze plek naar het strand, maar er zijn ook talloze bezienswaardigheden en natuurlijk mag een kleine versnapering ook niet ontbreken.

Wat te doen in Barcelona?

Als je nog niet weet wat te doen Barcelona, hebben wij een paar handige tips voor je. Natuurlijk zijn er een paar verplichte nummers, maar hebben we ook wat unieke dingen om te doen voor je op een rij gezet. Als je bezig bent met je To Do Barcelona, moet je zeker de Sagrada Familia zien, Park Guell bezoeken, langs het voetbalveld op Camp Nou en jezelf trakteren op wat heerlijke tapas. En dan met een fietstochtje de kilo’s van de tapas er weer af bewegen.

Sagrada Familia

Op je To Do Barcelona moet zeker het bezoeken van de Sagrada Familia staan. Dit is een architectonisch hoogstandje van de moderne architect Antoni Gaudi. Het is de drukstbezochtste bezienswaardigheid van de stad, om een reden. Wanneer je deze bezienswaardigheid wilt bekijken, is het een goed idee alvast van tevoren te boeken. Dan loop je met je tickets zo naar binnen. Zomaar even langsgaan valt niet echt aan te raden, want dan sta je zo twee uur in de rij.

Park Guell

Park Guell is nog zo’n bijzondere bezienswaardigheid, van dezelfde architect, Gaudi. Hij heeft een stadstuin ontworpen waar mensen uit de buurt hun tijd konden doorbrengen. Met nadruk op konden, want inmiddels is deze prachtige stadstuin zeer geliefd onder toeristen. Er komen eigenlijk nog amper buurtbewoners.

Dit park speelt met je fantasie en voorstellingsvermogen. Een stadstuin met speelse elementen en met, uiteraard, prachtig groen. Sinds 2013 kost het geld om Park Guell te mogen bezoeken. Ook hier geldt dat je het best alvast online je tickets kunt bestellen.

Camp Nou

Camp Nou is zeker een antwoord op de vraag: “Wat te doen Barcelona?” Vooral voetbalfans zullen zich hier thuisvoelen. Zit jij elke wedstrijd aan de buis gekluisterd? Dan moet je hier zeker heen. Ook als je niet zo’n voetbalfan bent, is het een indrukwekkend stadion om te bezoeken. Je loopt vanuit de spelerstunnel zo het veld op. Ook mag je een kijkje nemen in de kleedkamers.

Op Camp Nou vind je ook de bekers van het clubmuseum. Liever wat actie? Dan kun je er ook voor kiezen om hier een wedstrijd bij te wonen. Plek genoeg!

Op de fiets door Barcelona

Fietsen Barcelona

Nederlanders zijn natuurlijk gek op fietsen, en wat is er mooier dan door de prachtige binnenstad van Barcelona een ritje te maken? Het is misschien wel de leukste manier om de stad te verkennen. Zet fietsen door de leuke straatjes en langs de grote bezienswaardigheden van Barcelona hoog op je To Do Barcelona, want zo maak je echt kennis met de stad. Vraag een gids om de beste restaurantjes en barretjes, en je bent verzekerd van wat lekkers onderweg.

Genieten van heerlijke tapas

In Spanje moet je natuurlijk tapas eten. Wanneer je vraagt: ‘Wat te doen Barcelona?’ zul je als antwoord zeker ‘tapas eten’ krijgen. Niet zo gek, want deze stad is een waar stukje hemel op aarde als het gaat om de typische Spaanse snacks. Het idee hiervan is dat je kleine gerechtjes van de kaart bestelt en deze dan met elkaar deelt. Maar als je ze liever voor jezelf houdt, mag dat ook. Dan bestel je gewoon twee keer zoveel. Het is een heerlijke bezigheid voor als je in goed gezelschap bent.

Spaanse tapas eten is een belangrijk onderdeel van je To Do Barcelona. Eigenlijk ben je niet echt in Spanje geweest als je dit niet hebt gedaan.

Naar het strand

Wanneer je in Barcelona bent en je bezig bent met je To Do Barcelona, moet naar het strand gaan bovenaan je lijstje staan. Nergens ter wereld ligt het strand zo dicht bij het stadscentrum. Het lijkt in Barcelona altijd lekker weer te zijn, dus is een strandbezoek zeker de moeite waard. Je gooit midden in de stad je badlaken uit en kunt na een dagje in de stad een heerlijke duik in zee nemen.

Bij het strand vind je gezellige chiringuitos. Dat is Spaans voor ‘strandtenten’. De authentieke visserswijk La Barceloneta ligt vlakbij en ook deze wijk is zeer de moeite waard.

Kortom, wanneer je in Barcelona bent is er genoeg te doen. Eigenlijk is er zoveel te doen dat je alvast je volgende To Do Barcelona kunt klaarmaken, want je komt zeker nog een keer terug.

Categorieën