Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

Wie houdt van pracht en praal moet een keer een stedentrip naar Wenen boeken. Deze weelderige stad beschikt over een enorm aanbod prachtige straten, statige gebouwen en veel allure. Wie aan Wenen denkt, denkt ook al gauw aan muziek. Wenen staat namelijk bekend om zijn Weense wals, een klassieke dans die in koppels wordt uitgevoerd. Maak jouw stedentrip Wenen compleet met een bezoek aan de Staatsopera. Dit operahuis is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk, en is zeker een bezoekje waard. Op zoek naar tips voor jouw stedentrip in deze prachtige Oostenrijkse hoofdstad? Wij hebben de belangrijkste tips voor je bij elkaar gezocht en hieronder uitgewerkt.

 

Must-sees in Wenen

Zoals gezegd beschikt Wenen over een enorm breed arsenaal aan prachtige en imposante gebouwen. Deze uitstraling maakt ook dat er direct een gevoel van romantiek overheerst, welke wordt afgemaakt door de vele ‘fiakers’ die door de stad rijden. Dit zijn traditionele paardenkoetsen die het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden direct een romantisch tintje geven. Wat niet mag ontbreken tijdens jouw stedentrip Wenen is een bezoekje aan Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis van keizerin Sisi en het belangrijkste culturele erfgoed van Oostenrijk. Ook de rooms-katholieke kathedraal Stephansdom en de Spaanse Rijschool (een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden) zijn een bezoekje meer dan waard. Wanneer je even voldaan bent van alle prachtige gebouwen kun je een bezoekje brengen aan de stadswijk Spittelberg; een pittoresk deel van de stad vol met kleine straatjes.

 

Must-eats in Wenen

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan Schnitzels. Dus wie in Oostenrijk is, eet een schnitzel. De lokale bevolking doet dit ook; voorzien van een schijfje citroen en peterselie verschijnt dit klassieke Oostenrijkse gerecht vaak op zondagmiddag op de dineertafel. De Weense keuken richt zich vooral op zware gerechten met gebruik van veel vlees. Traditionele gerechten zijn goulash, gebraden varkensvlees en gekookt rundvlees geserveerd in bouillon. Bij al het vlees worden vaak veel aardappels geserveerd, of deeggerechten als knödel of spätzle. Ben je tijdens jouw stedentrip Wenen op zoek naar het lekkerste gebakje uit de Weense keuken? Dan kun je niet om de sachtertorte heen. Dit is een chocoladetaartje met in het midden een laagje abrikozenjam. Tot slot wordt deze afgetopt met een laagje chocoladeglazuur, perfect voor choco-liefhebbers dus.

 

Wanneer Wenen bezoeken

Je vliegt in 1 uur en 45 minuten naar Wenen, waarna je vanaf het vliegveld in 15-20 minuten naar het centrum rijdt. Hiervoor pak je gemakkelijk de City Airport Train (CAT), een speciale vliegveld-shuttle. Niks staat jou dus in de weg om binnen een mum van tijd optimaal van jouw stedentrip Wenen te kunnen genieten. Het klimaat in Wenen komt een beetje overeen met het Nederlandse klimaat, want heeft minder extreme kanten dan een regulier landklimaat. Hiermee zijn de winters vaak grijs en ligt de gemiddelde temperatuur iets boven het vriespunt. Mei en juni zijn de mooiste maanden om Wenen te bezoeken; met temperaturen boven de 20 graden en weinig regenval kun je hier heerlijk genieten van al het moois dat Wenen te bieden heeft.

Categorieën