Stedentrip Valencia

Valencia

Beleef een stedentrip Valencia met prachtige bezienswaardigheden en heel wat uurtjes zon. De stad is misschien wel de grootste verrassing van Spanje. Van moderne architectuur tot het oude traditionele Spanje je komt het hier allemaal tegen. Deze prachtige Spaanse stad aan de Costa Blanca leent zicht uitstekend voor een weekend weg. Je kan hier genieten van de zon zodra deze in Nederland even niet schijnt. Of gewoon heerlijk genieten van de prachtige architectuur en Spaanse gezelligheid. Van authentieke Tapas bars tot hippe beachbars het hoort echt allemaal bij deze mooie stad.

Valencia is het ideale startpunt voor een heerlijke citytrip. De stad heeft eigenlijk voor iedereen wat te bieden. Dit maakt het zo divers en leuk om erheen te vliegen en er een weekend te verblijven. Je kan hier genieten van de prachtigste stranden en het heerlijke Mediterrane klimaat. In de stad is van alles te vinden waar je van kan genieten. Je sluit je vakantie af met het bruisende uitgaansleven. Wat je ook wilt doen je beleeft het allemaal tijdens een stedentrip Valencia. Zelfs als je voor je rust komt is het prettig om naar Valencia te trekken. Op het strand kan je heerlijk ontspannen. Vooral buiten het hoogseizoen kan je heerlijk rustig aan de zee liggen.

Valencia is een stad met enorm veel historie. Achter elke steen lijkt soms een geschiedenis te schuilen. Er zijn verschillende bouwwerken uit o.a. de Romaanse tijd te vinden. Daarnaast zijn er ook nog invloeden uit het Midden-Oosten terug te vinden in Valencia. Als liefhebber van historie wordt je rijkelijk beloond met prachtige gebouwen uit verschillende tijdperken. De historie van de stad is al de moeite waard om een stedentrip Valencia te maken.

 

Weekend Valencia

Een weekend naar de zon kan echt prima in Valencia. De stad heeft een mediteraan klimaat en de temperaturen komen gemiddeld eigenlijk nooit onder de 15 graden. Zelfs tijdens de wintermaanden kan je genieten van het zonnetje. De beste periode om naar de stad te komen is natuurlijk van mei tot en met september. In oktober kan het ook nog heerlijk weer zijn, maar ligt de regen kans iets hoger. In de herfst loop je ook altijd risico’s op overstromingen dit is wel iets om mee rekening te houden. De overstromingen vinden plaats door de rivier de Turia die buiten zijn voegen treed door de hevige regenval in het binnenland. Buiten de herfst kan je prima genieten van heerlijke temperaturen die al snel rond de 30 graden liggen.

Valencia ligt dichterbij dan je denkt en is prima te doen voor een weekendje weg. Gemiddeld vlieg je er ongeveer 2 uur en 15 minuten over vanaf Amsterdam. Vanuit Nederland vertrekken er vlieg vliegtuigmaatschappijen rechtstreeks naar de stad. Als je voordelig wilt vliegen op Valencia dan ben je vooral aangewezen op Transavia. Deze prijsvechter vliegt meerdere keren per week op Valencia vooral tijdens het hoogseizoen. Je kan ook een indirecte vlucht boeken, maar dan ben je al snel 6 uur bezig. Dit is wel vrij lang als je slechts een weekend naar Valencia wilt.

Je kan voor een weekend Valencia kiezen uit verschillende accommodaties om te verblijven. Zo kan je kiezen voor een hostel, appartement of hotel. Een hostel is de meest voordelige keuze. Je verblijft hierbij vaak met meerdere mensen op een kamer en je deelt de badkamer met anderen. Backpackers kiezen vaak voor een hostel omdat dit een voordelige keuze is. Dit geeft meteen een gezellige sfeer in een stad als Valencia. Als je meer voor luxe gaat met een eigen badkamer dan is een hotel de ideale keuze. Online kom je regelmatig leuke aanbiedingen tegen voor een weekend Valencia.

 

Bezienswaardigheden en uitgaan

De bezienswaardigheden in Valencia ademen één ding en dat is historie. Achter bijna iedere steen lijkt een verhaal te zitten. Tot in de 19e eeuw was de stad nog steeds voorzien van de officiële stadsmuren. Een mooi gebouw dat hier nog steeds van overeind staat is de Torres de Serranos. Dit bouwwerk is gebouwd in 1392 en werd 3 eeuwen lang gebruikt als gevangenis en dan vooral voor gevangenen van adel. Torres de Quart heeft ook gediend als gevangenis alleen dan voor vrouwen. In deze oude gevangenis is nu het slotenmakers museum gevestigd.

Wil je echt schatten gaan ontdekken in Valencia? Breng dan een bezoek aan Lonja de La Seda. Dit unieke gebouw werd gebruikt als de Zijdebeurs. In de 15e eeuw groeide de markt uit tot de grootste van Europa en dan voornamelijk in zijde. Tijdens een wandeling door dit gebouw kan je vooral genieten van het lichtval. Het unieke lichtval is speciaal gedaan zodat de stoffen bij daglicht bekeken konden worden. Als je door het gebouw heen wandelt weet je direct waarop Lonja de La Seda op de UNESCO lijst staat.

Valencia heeft niet alleen historische gebouwen, maar ook moderne bouwwerken zoals de Oceanogràfic. Dit prachtige gebouw wordt gebruikt als onderwaterstad met diverse aquariums. Er zijn meer dan 500 verschillende diersoorten te vinden en dit maakt het museum absoluut indrukwekkend. Ga hier vooral een keer wat eten want het restaurant zit midden in een aquarium.

Als de zon ondergaat wordt Valencia prachtig verlicht en komt het nachtleven tot leven. De locals gaan eerst lekker uit eten en dit doen ze gerust pas om 22.00. Na het avondmaal gaan ze uit in verschillende clubs en discotheken. Uiteraard kan je met mooi weer ook lekker ontspannen op een terras. Mocht de zon een keer tegenvallen dan kan je ook uitgaan in één van de vele bars. Het grootste uitgaanscentrum kom je vooral tegen in de wijk Barrio del Carmen. Dit ligt in het oudste gedeelte van de stad. Je kan hier genieten van de muziek en drankjes. Een echt typisch drankje uit de stad is Agua de Valencia. Dit is een cocktail waarbij Cava de basis is. Vergeet ook niet om een keer tijdens het uitgaan gewoon naar de boulevard te gaan. Je kan hier genieten van gezellige barretjes en restaurants aan het strand. Jouw Citytrip Valencia is zo echt een spektakel waar je nog lang van kan nagenieten.

 

 

 

 

Categorieën