Stedentrip Tenerife

Tenerife

Een stedentrip Tenerife is eigenlijk het hele jaar door de ideale bestemming. Je kan zowel in de winter als de zomermaanden jezelf prima vermaken op dit Spaanse vakantie-eiland. Tenerife is misschien wel één van de mooiste eilanden van de Canarische Eilanden. De eilanden liggen dichtbij de evenaar waardoor de temperatuur bijna het hele jaar door constant is. Gemiddeld ligt de temperatuur het hele jaar door tussen de 20 en 25 graden. Dit is dus zelfs zo tijdens de wintermaanden! In december kan je nog lekker aan het zwembad liggen met 25 graden. Natuurlijk zijn er wel een paar maanden waarin het iets warmer is namelijk in de zomermaanden. Je kan dan temperaturen rond de 28 graden gemiddeld tegenkomen. Eigenlijk is het eiland dus het hele jaar door ideaal voor als je een stedentrip naar de zon wil maken.

Een stedentrip Tenerife is super veelzijdig omdat ieder dorp op het eiland uniek is. Sommige plaatsen staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kan tijdens je vakantie naar het eiland verschillende steden bezichtigen en opnieuw ontdekken. De meest moderne stad van het eiland is Santa Cruz de Tenerife. Het is ook meteen de hoofdstad van het eiland. Als je meer een liefhebber bent van een oude culturele stad dan kan je jezelf prima vermaken in La Laguna. Een dorp waar de tijd echt helemaal stil heeft gestaan is La Ortava. Dit soort steden zijn fantastisch om te bezoeken tijdens een echte citytrip Tenerife.

Naast de prachtige natuur en indrukwekkende steden kan je natuurlijk ook voor een strandvakantie naar Tenerife komen. Het eiland staat bekend om één van de mooiste stranden ter wereld. Je kan hier dus prima genieten van zon, zee en strand. De aangename temperaturen dragen hier natuurlijk ook aan bij. Officieel gezien is Tenerife een vulkaaneiland. Dit betekent dat er geen goudgeel zand is. Toch zijn er wel gouden stranden te vinden en dit is meestal door het eiland zelf aangelegd met zand uit de Sahara. Deze stranden zijn vaak een mix tussen Sahara zand en het zwarte vulkaanzand.

 

Weekend Tenerife

Een weekend Tenerife klinkt niet echt voor de hand liggend, maar je kan ook gewoon een lang weekend weg ervan maken. Als je vrijdagochtend een vroege vlucht neemt en maandagavond weer vertrekt dan kan je er een prima een weekend van maken. Je vliegt in ongeveer 4 uur naar het vakantie-eiland. Verschillende lowbudget maatschappijen vliegen rechtstreeks richting het eiland. Zo kan je bijvoorbeeld voordelig vliegen met Easyjet, Corendon of Transavia. Vaak is het voordeliger om bijvoorbeeld vanuit Eindhoven of Den Haag te vertrekken.

Tijdens je weekend Tenerife kan je een heerlijke strandvakantie boeken. Je kan verblijven in de hoofdstad of lekker aan één van de populaire toeristenstranden die volop te vinden zijn op het eiland. Het fijne van een vakantie naar de Canarische Eilanden is dat het er nooit uitgestorven is. Het toerisme gaat het hele jaar door en dit komt natuurlijk door de aangename temperaturen. Zelfs in december kan je prima een weekend naar Tenerife boeken.

Als je een vakantie Tenerife boekt dan kan je natuurlijk zelf kiezen waar je verblijft. De meeste vakantiegangers kiezen voor een verblijf in een luxe hotel of zelfs in een resort. Vooral buiten het hoogseizoen kom je leuke aanbiedingen tegen. Soms kan je al voor relatief weinig geld verblijven in zo’n prachtig resort. Het kan slim zijn om online even goed om je heen te kijken voordat je een keuze maakt voor een bepaalt resort. De kans is groot dat je hetzelfde hotel voor minder geld bij een andere aanbieder tegenkomt.

 

Bezienswaardigheden en uitgaan.

Naast genieten aan het strand wil je soms natuurlijk iets anders doen dan alleen bakken in de zon. Plus heel soms komt het weleens voor dat het bewolkt is en je niet in de zon kan liggen. Het is dan wel zo prettig als er iets te doen is op het eiland. Gelukkig is Tenerife hartstikke veelzijdig en zijn er verschillende bezienswaardigheden die je verspreid over het eiland kan ontdekken.

Een interessante bezienswaardigheid om te bewonderen is de El Teide. Dit is het hoogste punt van het eiland namelijk 3718 meter en het is niet zomaar een berg. Het is namelijk een vulkaan die nog steeds officieel actief is. Het is mogelijk om de vulkaan te voet of mountainbike te beklimmen. Uiteraard is hier een goede conditie voor nodig. Een andere mogelijkheid is om een deel van de tocht met de kabelbaan af te leggen. De kabelboon stopt op 3550 meter. Het is niet toegestaan om hoger te gaan tenzij je een speciale vergunning hebt.

Een ander bijzonder gebied om te bezoeken is de Cueva del Viento. Dit is een grot die duizenden jaren geleden is ontstaan na een vulkaansuitbarsting. De vulkaan heeft voor verschillende unieke gangen gezorgd. In de vulkaan zijn diersoorten zich gaan aanpassen en gaan leven in de grot. Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids en met een helm de grot te bezoeken.

De vulkaangrond op Tenerife is uitstekend geschrikt voor het verbouwen van wijn. De bijzondere ondergrond zorgt ook nog eens voor een unieke smaaksensatie. Op het eiland zijn verschillende wijngaarden te bezichtigen waar je wijn kan proeven en natuurlijk kan kopen. Dit gebied wordt Icod de los Vinos genoemd. Je komt hier ook prachtige drakenbomen tegen die soms al meer dan 3000 jaar oud zijn.

Wil je graag een leuk dagje uit? Breng dan een bezoek aan Loro Parque. Dit is het papegaaienpark vol met prachtige papegaaien. De laatste jaren is het kleine park uitgegroeid tot een soort dierentuin en kom je nog veel meer diersoorten tegen. Van zeeleeuwen, apen tot dolfijnen je komt ze er allemaal tegen. Uiteraard blijven de papegaaien nog wel de belangrijkste inwoners van deze kleinschalige dierentuin. Je kan een bezoek aan het park leuk combineren met je stedentrip Tenerife.

 

Categorieën