Stedentrip Sevilla

Sevilla stedentrip

Een stedentrip Sevilla is absoluut een aanrader als je nog nooit naar deze Spaanse kuststad geweest bent. Sevilla is een prachtige historische Spaanse stad waar je kan genieten van de tapas en prachtige bouwwerken. Van sinaasappelbomen in het centrum tot palmbomen aan het strand alles kom je tegen in deze prachtige stad. De stad is zeer veelzijdig en echt gemaakt voor een citytrip Sevilla.

Sevilla ligt helemaal in het zuidelijke deel van Spanje. Dit wordt ook wel het warmste deel van het land genoemd naast de binnenlanden. Dit is de stad waar de flamenco is uitgevonden en waar je in de wintermaanden kan overwinteren. De temperaturen stijgen hier regelmatig tot boven de 40 graden. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het hier flink warm zijn. De lokale bevolking houdt dan ook een siësta tijdens het heetste gedeelte van de dag. Dit is ook niet meer dan logisch als je bedenkt dat je moet gaan werken met 40 graden. In september en oktober heeft Sevilla vaak last van onweer, maar uiteraard wisselt dit direct weer af met de zon. In juli en augustus valt er bijna nooit regen. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar door rond de 20 graden. Vanaf mei tot en met oktober zijn de tropische dagen volop aanwezig en kan je genieten van zon, zee en strand.

De zonzekerheid ligt in Sevilla hoog, maar er is ook nog genoeg te doen. Uiteraard is het wel slim om zoveel mogelijk bezienswaardigheden vooral in de ochtend of avond te bezichtigen. De temperaturen zijn dan aangenaam om rond te wandelen. Tot in de avond kan het vooral tijdens de zomermaanden nog gerust 30 graden worden. Het is natuurlijk vooral belangrijk om goed te blijven eten en drinken ondanks de hoge temperaturen.

 

Weekend Sevilla

Je kan een stedentrip Sevilla ook prima in het weekend maken. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zo vreemd is dit helemaal niet. Er vertrekken verschillende lowbudget vliegtuigmaatschappijen richting het zuiden van Spanje. Vueling is o.a. zo’n budget maatschappij die rechtstreeks op de Spaanse stad vliegt. De vliegtijd bedraagt 2 uur en 55 minuten. Je kan op vrijdagochtend op het vliegtuig stappen richting de Spaanse zon. Na aankomst kan je slenteren door de oude steegjes en genieten van de gezelligheid en zon.

Sevilla staat bekend om het heerlijke eten waar je van kan genieten. Tijdens een citytrip Sevilla moet je minimaal één keer de Tapasbar bezoeken. Diverse tapasbars hebben zelfs hun eigen specialiteiten die je alleen in deze stad kan proeven. Bijvoorbeeld een speciale pittige worst of natuurlijk kleine gerechtjes met de beroemde Spaanse ham. Het is zelfs mogelijk om slakken te eten in de stad. De meeste inwoners eten pas vanaf acht uur hun avondeten. Om de lekkere trek tegen te gaan eten ze in de namiddag tapas. Uiteraard combineren ze dit met een biertje of een glaasje cava. Je wordt in de meeste tapasbars dan ook verplicht om een glaasje te bestellen bij de tapas.

Een weekend Sevilla kan je eenvoudig boeken met een lowbudget vlucht, maar nu moet je nog een verblijf. Er zijn heel veel mogelijkheden om te verblijven in de stad. Als je voordelig uit wilt zijn dan kies je natuurlijk voor een hostel. Bij een hostel deel je vaak de slaapkamer en badkamer met andere reizigers. Meestal wordt er van een hostel gebruik gemaakt door backpackers. Het resultaat is dat je verschillende mensen ontmoet vanuit de hele wereld. Je maakt al snel vriendschappen voor het leven. Wil je gewoon romantisch met z’n tweeën op vakantie gaan? Een hotel in Sevilla kan je buiten het hoogseizoen regelmatig voor weinig geld boeken. Je kan kiezen uit luxe hotels aan het strand of wat voordelige hotels net buiten het centrum. Afhankelijk van je budget is er altijd wel iets te vinden voor een stedentrip Sevilla.

 

Bezienswaardigheden en uitgaan in Sevilla.

In de stad Sevilla zijn verschillende prachtige monumenten te vinden. De stad heeft een lange geschiedenis en dit zie je terug in de verschillende gebouwen. Een van de mooiste plekjes in de stad blijft nog altijd Plaza de España. Dit is rrn prachtig plein met eromheen prachtige grachten. Heel even heb je een klein beetje het idee dat je in Venetië bent. Op de grachten varen ook bootjes voorbij en regelmatig wordt dit plein gebruikt voor filmopnames.

Naast het plein is het meest bezochte plekje in de stad Real Alcázar oftewel het koninklijk paleis van Sevilla. Door de eeuwen heen is het paleis regelmatig verbouwd en zijn er zowel Gotische tinten te zien als details uit de Renaissance. Vandaag de dag is dit nog steeds de officiële verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla verblijven. Van alle paleizen die nog in gebruik zijn in Europa is Real Alcázar de oudste. Als de koning niet in Sevilla verblijft dan is het mogelijk om het paleis te bezichtigen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Sevilla is Torre del Oro. Deze gouden toren wordt nog steeds afgebeeld op vrijwel alle souvenirs en ansichtkaarten. Je kan tijdens je bezoek bijna niet om de toren heen ondanks dat hij slechts 36 meter hoog is. Hij staat recht tegenover de beroemde arena waar stierenvechters elkaar bestrijden. De toren werd vroeger gebruikt als gevangenis voor adel. Het verhaal doet ook de ronde dat de oude koning Pedro I hier kwam om zijn minnares te ontmoeten.

Sevilla staat net als bijna alle Spaanse steden bekend om het nachtleven. De Spanjaarden komen graag pas in de nacht tot leven. In de stad kan je tijdens een stedentrip Sevilla verschillende clubs, discotheken en bars bezoeken. Naast het wilde nachtleven staat de stad bekend als uitvinder van de Flamenco. Deze Spaanse dans wordt in verschillende bars opgevoerd. Tijdens het bijwonen van zo’n show kan je vaak genieten van een drankje en diner. In de wijk Santa Cruz kom je de meeste bars tegen waar de flamenco beoefent wordt.

 

 

 

Categorieën