Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Wie stedentrip Rome zegt, zegt stedentrip cultuur. Zo is er natuurlijk het welbekende Colosseum, de wereldberoemde Spaanse trappen en de Trevifontijn waar jaarlijks miljoenen mensen een muntje in werpen en zo hopen dat hun langgekoesterde droom uit zal komen. Ook de Sixtijnse kapel mag tijdens jouw bezoek aan Rome natuurlijk niet ontbreken.

Maar wist je dat Rome buiten deze prachtige bezienswaardigheden ook een enorm aanbod aan minder bekende gebouwen heeft? Zo is er de heerlijke sinaasappeltuin Parco Savello, met een schitterend uitzicht over de Tiber en Vaticaanstad. En dan de Italiaanse keuken: geen bezoek aan Rome is compleet zonder de lekkerste pasta’s, pizza’s, cappuccino’s en espresso’s.

Omdat het enorme aanbod van deze prachtige stad al snel gaat duizelen hebben we de meest belangrijke informatie bij elkaar gezocht, zo gaat jouw stedentrip Rome optimaal voorbereid van start!

 

Binnen een mum van tijd in Rome

Allereerst de reismogelijkheden: er gaan vanaf verschillende vliegvelden in Nederland meerdere vluchten per dag naar Rome. Binnen 2,5 uur bevind je je al op het vliegveld van Rome en slechts 30 kilometer verwijderd van de prachtige binnenstad. Vanaf het vliegveld pak je gemakkelijk een bus, trein of taxi om zo snel mogelijk optimaal van jouw stedentrip Rome te kunnen genieten.

Het klimaat van Rome is divers; het kent warme zomers met temperaturen die oplopen naar 31 graden, en de winters zijn een stuk koeler met temperaturen van zo’n 14 graden. Vanaf april worden er vaak al temperaturen boven de 20 graden gemeten, en ook in het najaar blijft de temperatuur lang boven de 20 graden. Het is natuurlijk maar net wat jouw voorkeur heeft, maar voor de meest ideale omstandigheden plan je jouw stedentrip Rome gedurende het voor- of najaar.

 

Cultuur, cultuur en cultuur

Zoals gezegd staat Rome vooral bekend om zijn weelderige en in overvloed aanwezige cultuur. Het is daarom aan te raden een fiets te huren, zodat je je snel en gemakkelijk door de stad kunt bewegen. Een andere tip die we je graag geven is het van tevoren regelen van toegangskaartjes voor de verschillende toeristische attracties.

Niets is tenslotte meer zonde dan het besteden van tijd aan wachtrijen tijdens jouw stedentrip Rome. Maar waar moet je deze kaartjes dan voor reserveren? Bijvoorbeeld aan een combinatieticket: slechts één ticket biedt toegang tot zowel het Colosseum, Forum Romanum als het Palatijn. En wil je slechts een deel van jouw tijd in Rome op de fiets doorbrengen?

Dan raden wij toch aan een fiets te huren, Rome is namelijk de enige Europese grote stad die nog niet over citybikes beschikt.

 

Rome voor iedereen

Een stedentrip Rome biedt natuurlijk veel meer dan alleen maar cultuur, en is dan ook geschikt voor jong en oud. Eigenlijk waan je je in een waar open lucht museum wanneer je door de stad loopt, omdat de prachtige architectuur niet onderdoet voor een waar museum.

De stad stikt van de heerlijke koffietentjes, kleine straatjes met restaurantjes en weelderige pleinen met heerlijke terrassen. Alle mogelijkheden dus om lekker bij te komen na een dag verkennen in Rome. En wil je je een ware Italiaan voelen? Bestel dan jouw favoriete cappuccino alleen ’s ochtends, het liefst tot 11:00 uur.

De reden dat de Italianen dit doen is omdat ze na het eten van een zware maaltijd (wat een traditionele lunch in Italië zeker is) een hete drank nemen om deze sneller te verteren. Melk vertraagt dit proces, dus vandaar dat er na het eten enkel espresso gedronken wordt.

Categorieën