Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

Verras jouw geliefde met een stedentrip Praag en geniet van alle romantiek die deze prachtige stad te bieden heeft. Deze Tsjechische hoofdstad barst van de historie, cultuur, architectuur en authentieke restaurants. De historische binnenstad maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus niets staat jou in de weg van een waanzinnige stedentrip Praag! Maar waar moet je beginnen met al dat moois dat er te zien is, al dat lekkers dat er te eten is en al die waren die er te koop zijn? Wij hebben verschillende tips voor je bij elkaar gezocht, deze vind je hieronder. Tot slot vertellen we je meer over de reistijd naar Praag en welke reistijd klimaat-technisch het meest gunstig is.

 

Cultuur in Praag

Zoals gezegd staat de historische binnenstad van Praag op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit geeft meteen aan hoe waanzinnig mooi deze historische binnenstad is, en hoeveel hier te zien en te doen is. Het meest typerende en bekende onderdeel van Praag is waarschijnlijk wel de Karelsbrug, die je vanuit het centrum over de Moldau leidt. Midden op deze brug vind je een koperen kruis. Vele locals beweren dat wanneer je hier een wens doet, deze ook daadwerkelijk uit zal komen. We hebben dit nog niet kunnen bewijzen, maar het is natuurlijk altijd het proberen waard. Ook de Praagse Burcht is een bezoekje waard. Deze biedt namelijk een schitterend uitzicht over de stad, mede door zijn hogere ligging. Praag is goed te voet te bezoeken, maar ook het boeken van een fietstour behoort tot de mogelijkheden. Alle mogelijkheden voor een geslaagde stedentrip Praag dus.

 

Culinair Praag

Tsjechië staat net als veel van zijn omringende landen bekend om zware gerechten, voorzien van veel vlees en aardappelen of andere deegwaren. Opvallend is echter het gebruik van eend, iets wat je in vele gerechten terug zult vinden op de menukaart. Een warme lunch is de hoofdmaaltijd in Praag, maar ook ’s avonds wordt er warm gegeten. Goulash en schnitzels vind je ook veel terug in de Tsjechische keuken, wat vaak gepaard gaat met de nodige halve liters bier. Vriendelijk voor de portemonnee is Praag ook zeker, dus je kunt uitgebreid genieten van het rijke aanbod tijdens jouw stedentrip Praag.

 

Reistijd en klimaat

Vanuit Nederland vlieg je in anderhalf uur naar de Tsjechische hoofdstad, waarna je vanaf het vliegveld in een minuut of 30-40 in het centrum bent. Hiervoor kun je gebruik maken van zowel openbaar vervoer als taxi. Qua klimaat is het aan te raden om tijdens de lente of herfst Praag te bezoeken. De temperaturen zijn dan aangenaam en de stad is het best begaanbaar qua drukte. In de lente kunnen de temperaturen gemakkelijk oplopen tot een graad of 20. Wel is het aan te raden een paraplu mee te nemen, er kan regen vallen. De herfst heeft eenzelfde soort weerbeeld, en de winter is een stuk kouder met temperaturen rond het vriespunt. Er valt echter weinig regen in de winter. De zomer is tot slot warmer (een graad of 23), maar ook een stuk drukker en warmer. Hou hier dus goed rekening mee bij het plannen van jouw stedentrip Praag.

 

Categorieën