Stedentrip Mallorca

Mallorca stedentrip

Mallorca stedentrip kom je al snel uit in de hoofdstad van het vakantie-eiland Palma de Mallorca. Naast de hoofdstad zijn er nog diverse dorpjes die je kan bezoeken. Daarnaast zijn er ook nog echte toeristengebieden. Het eiland is eigenlijk een beetje verdeeld op het gebied van toerisme. Er is een gedeelte van het eiland met voornamelijk Engelsen, Duitsers en er is zelfs een Nederlands gedeelte. In El Arenal kan je zelfs terecht bij Nederlandse snackbars en de Nederlandse bitterbal staat vast op de menukaart. Als je liever het authentieke Mallorca wilt ontdekken dan kan je een auto huren en langs verschillende plekken op het eiland gaan. Het binnenland en de verlaten baaien zijn absoluut een aanrader als je het toerisme achter je wilt laten.

Een Mallorca stedentrip beperkt zich vaak tot de hoofdstad Palma de Mallorca. Vooral als je weinig tijd hebt is dit een prachtige bestemming om te verblijven. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je binnen een weekend kan ontdekken. Vooral als je weinig tijd hebt bijvoorbeeld alleen een weekend voor een citytrip Mallorca dan is het slim om te kiezen voor de hoofdstad van het eiland. In de hoofdstad wonen de meeste inwoners en kan je jezelf onder zowel de locals als de toeristen begeven. Verschillende bezienswaardigheden trekken absoluut de aandacht tijdens je verblijf in de hoofdstad.

Buiten het hoofdseizoen is het erg rustig op Mallorca. Vooral tijdens de wintermaanden gaan diverse toeristenplaatsen zelfs helemaal dicht. Dit is prettig als je eens een andere kant van het eiland wilt zien. Mocht je echt graag willen genieten van het toerisme dan is het slim om je stedentrip te boeken van mei tot en met oktober. De temperaturen zijn dan ook lekker warm en zonnig zodat je jezelf prima kan vermaken!

 

Weekend Mallorca

Het eiland Mallorca ligt niet helemaal in het zuiden van Spanje en dit scheelt je flink wat vlieguren. Binnen 2 uur kan je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam. Zo is het eiland prima bereikbaar voor een weekend Mallorca. Er vliegen van uit Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven verschillende vluchten richting het eiland. Er zijn ook een aantal budget maatschappijen die erop vliegen. Je kan o.a. voordelig vliegen met Vuelling en Transavia.

Vanaf mei tot en met oktober zijn de temperaturen op het eiland al heerlijk aangenaam. Het is nu echt tijd voor een stedentrip Mallorca. Tijdens het hoogseizoen lopen de temperaturen al snel op richting de 30 graden gemiddeld. De zee is aangenaam waarom waardoor het geen probleem is om hier lekker in te gaan zwemmen. Je kan verblijven in verschillende hotels langs de kust of in de grote steden. Er zijn ook een aantal all inclusive resorts te vinden, maar die zijn nog redelijk uitgestorven op het eiland.

Op Mallorca kan je kiezen uit een hostel, appartement of hotel. Een hostel is natuurlijk de voordeligste optie en vaak kan je in de grote steden verblijven. Dit maakt het extra voordelig om je vakantie door te brengen. Het enige nadeel is dat je vaak de slaapkamer en badkamer moet delen met andere reizigers. Als je dit liever niet wilt dan kan een hotel een slimme oplossing zijn. Er zijn heel veel hotels op Mallorca en er is hierdoor altijd wel een kans dat er ergens één in de aanbieding is. Soms kan je zelfs nog in het hoogseizoen een citytrip Mallorca maken zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

 

Bezienswaardigheden en uitgaan op Mallorca

Verspreid over het eiland liggen verschillende bezienswaardigheden die je kan ontdekken. Als je slechts een stedentrip Mallorca maakt dan verblijf je vaak vooral in Palma de Mallorca. Eén van de hoogtepunt is de kathedraal aan de zee. Dit prachtige kathedraal is niet alleen van buiten prachtig, maar ook van binnen. Niemand minder dan Gaudí heeft in zijn jonge jaren de kathedraal gerenoveerd. Het is dus zeker de moeite waard om hier binnen een kijkje te nemen.

Een andere leuke bezienswaardigheid is het Bellver kasteel. Dit kasteel ligt eigenlijk net buiten Palma en ligt wat hoger dan de stad zelf. In het kasteel kan je objecten bewonderen die zijn opgegraven op het eiland. Naast het museum heb je een prachtig eiland over de stad Palma de Mallorca vanaf het kasteel.

Mallorca is niet alleen geliefd bij toeristen, maar ook bij de koning van Spanje. Elke zomer kiest hij het eiland uit om te verblijven. Uiteraard verblijft hij in zijn eigen paleis La Almudaina. Ondanks dat de koning op zijn eigen paleis verblijft is een gedeelte wel toegankelijk voor toeristen. Je kan een stukje van het fort van binnen bekijken en prachtige wandtapijten bewonderen.

Een leuk uitstapje vanuit Palma de Mallorca is de oude trein richting Sóller. Dit ritje duurt 27 kilometer en naast de prachtige omgeving is de eindbestemming al helemaal geweldig. Het spoor loopt dwars door de sinaasappelboomgaarden. Daarnaast staan er ook verschillende citroenbomen die je tijdens de rit kan bewonderen. Het eindstation wordt ook wel het gouden dal genoemd. De huizen die hier staan zijn nog helemaal in oude stijl gebouwd en er is een kerk die gerestaureerd is door Gaudí. In het museum is een collectie te vinden van verschillende kunstenaars waaronder Picasso. Uiteraard kan je er ook terecht voor een hapje en een drankje tussen de wijn en olijfgaard.

Uitgaan op Mallorca is eigenlijk net zo indrukwekkend als het buureiland Ibiza. Je komt hier ook grote clubs tegen, maar ook gezellige beachclubs. Van grote openlucht discotheken tot de wat kleinschalige bars. Uitgaan is geen enkel probleem in zowel Palma de Mallorca zelf als in de toeristengebieden. In Palma kom je zelfs Pacha tegen de beroemde club uit Ibiza. Jongeren kunnen echt helemaal los gaan in het wilde uitgaansleven op het eiland. Uiteraard komt dit leven wel pas vanaf juni echt tot leven en dan voornamelijk tijdens het hoogseizoen. Verschillende grote dj’s treden tijdens het hoogseizoen ook op. Het is misschien niet zo uitgebreid als Ibiza, maar op Mallorca hoef je jezelf zeker weten niet te vervelen.

 

 

 

 

 

Categorieën