Stedentrip Lissabon

Stedentrip Lissabon

Wie aan een stedentrip Lissabon denkt, denkt aan de kenmerkende gele tram die de smalle straatjes omhoog kruipt. Een bijna symbolisch gezicht, maar na het bewandelen van deze smalle straatjes zal je er al snel achter komen dat de tram naast leuk ook erg praktisch is. Deze tram brengt je naast verschillende plekken in het centrum ook naar vele bezienswaardigheden een stuk hoger gelegen, dus zeker een tip tijdens jouw stedentrip Lissabon. In dit prachtige historische centrum ‘Baixa’ word je door vele kleine straatjes van plein naar plein geleid. Vanwege de hoge ligging geniet je om de haverklap van prachtige vergezichten over de stad. Strijk neer op een van de vele heerlijke terrasjes en geniet optimaal van deze- en andere schitterende uitzichten.

 

Praktische informatie

Het kost je vanuit Nederland slechts 3 uur om je in een compleet andere wereld te wanen, namelijk die van Portugal. Er gaan meerdere vluchten per dag, dus er is keuze genoeg. Heb je inmiddels besloten voor een stedentrip Lissabon te gaan, maar weet je nog niet in welke periode je het beste kunt gaan? Wij hebben het klimaat per jaargetijde voor je bij elkaar gezet: de zomers in Lissabon zijn warm en temperaturen boven de 30 graden zijn eerder regel dan uitzondering. De herfst is een stuk milder, maar een sporadische dag met temperaturen richting de 30 graden komen voor. Ook regen is hier een optie, maar over het algemeen valt de regenval mee in Lissabon. De winters zijn voor Europese begrippen warm, 15 graden is hier vaak de temperatuur en sneeuw kennen ze amper. Het voorjaar is tot slot ideaal: een graad of 20-25, veel zon en een kleine kans op regen.

 

De Portugese keuken

De Portugezen zijn niet vies van een berg kruiden om hun heerlijke gerechten nog meer smaak te geven. Ook werken zij veel met vis, iets wat door de ligging van Lissabon veel en vers te krijgen is. Geniet tijdens jouw stedentrip Lissabon bijvoorbeeld van ‘bacalhau’: een lokaal bereide stokvis. Dit nationale gerecht van de Portugezen is gedroogd en gezouten en biedt een heerlijke snack. Voor de vleesliefhebbers zijn er veel verschillende stoofpotten verkrijgbaar, voorzien van de lekkerste groenten. Tot slot is er ook voor de liefhebbers van zoet voldoende keuze. Geniet bijvoorbeeld van een ‘pastei de nata’; een klein met custard gevuld taartje, hét kenmerkende zoete gerechtje van Portugal.

 

Bezienswaardigheden en attracties

Er zijn verschillende manieren om de hotspots van Lissabon te ontdekken, maar een wel heel originele manier is gebruik maken van een GoCar. Deze pratende driewieler navigeert je door de hele stad en vertelt je per bezienswaardigheid de historie en overige interessante kenmerken. Ga met deze GoCar bijvoorbeeld naar de prachtige oude wijk Bairro Alto. Een plek waar kunst een grote reel van het dagelijks leven speelt en vele galerijen en exposities te vinden zijn. ’s Avonds bezoek je hier een van de vele bars of restaurants en waan je je tot in de vroege uurtjes in het bruisende nachtleven van Lissabon. En wil je optimaal voorbereid aan jouw stedentrip Lissabon beginnen? Kijk dan eens naar de dans op de Portugese Fadomuziek. Zo steel jij direct de show in een van Lissabons nachtclubs.

 

 

 

Categorieën