Stedentrip Istanbul

Stedentrip Istanbul

Een stedentrip Istanbul maakt het mogelijk om in één klap 2 continenten aan te doen. Istanbul bevindt zich namelijk zowel op het Europese- als het Aziatische continent, een uniek gegeven voor een wereldstad. Zo’n unieke locatie kan niet anders dan gepaard gaan met een rijke historie, en niets is minder waar. Tijdens jouw stedentrip zal je ervaren hoe het is om de invloeden van twee verschillende culturen te zien samenkomen in één stad, en welke gevolgen dit heeft voor het dagelijks leven in deze stad. Deze Turkse stad biedt een enorm uiteenloop aanbod aan attracties: je kunt er dagenlang shoppen, een enorm aanbod aan musea bezoeken, vertoeven op een van vele heerlijke terrassen of het bruisende nachtleven induiken.

 

Bezienswaardigheden Istanbul

Het is voor iedereen natuurlijk persoonlijk wat er bezocht zal worden. Desalniettemin voorzien we je graag van wat bezienswaardigheden die voor iedereen zeer de moeite waard zijn te bezoeken tijdens jouw stedentrip Istanbul.  De Blauwe Moskee is hiervan wel de meest bekende, maar ook de Aya Sophia kerk en wereldberoemde Galatabrug mogen zeker niet ontbreken in jouw to-do lijstje. Door deze grote brug te bezoeken profiteer je direct van het schitterende aangezicht van de skyline van Istanbul, een bezoek na zonsondergang maakt het met de vele lichtjes helemaal compleet. Het is ook aan te raden om toegangskaarten al in Nederland te reserveren. Vele musea of andere attracties bieden deze optie, en dit voorkomt ellelange wachtrijen tijdens jouw stedentrip Istanbul.

 

Klimaat Istanbul

Heb je Istanbul al een tijdje op jouw wensenlijstje staan, maar weet je niet zo goed in welke periode je deze prachtige stad moet bezoeken? Gedurende de lente wil de temperatuur nog wel eens achterblijven gecombineerd met aardig wat regenval, dus indien het voorjaar jouw voorkeur heeft raden wij aan vanaf mei naar Istanbul af te reizen. De zomers in Istanbul zijn heerlijk: met een gemiddelde temperatuur van zo’n 24 graden, 10 tot 12 zonuren per dag en weinig wind en regen is dit een perfecte tijd voor jouw stedentrip Istanbul. Ook het najaar biedt milde temperaturen (graad of 16) maar in de winter is er zelfs kans op sneeuw. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur, maar wij raden een bezoek in de zomer of najaar aan.

 

Culinair Istanbul

De Turkse keuken staat bekend om zijn diversiteit en internationale karakter. Dit is ook in Istanbul zeker merkbaar, en de kruising van verschillende culturen in deze stad maakt dat er in Istanbul allerlei verschillende gerechten te krijgen zijn. Door de ligging vlakbij zee is er ook heel veel overheerlijke en verse vis te krijgen in de stad. Turken ontbijten stevig in Istanbul, vaak met Turks brood, kaas, tomaat, komkommer en olijven. Ook de zoetekauw kan hier terecht, ze zijn in Istanbul ook dol op jam en honing. De lunch is vaak een warme maaltijd, maar de hoofdmaaltijd is toch wel het avondeten. Typisch Turks is ‘mezze’: een verzameling van verschillende kleine gerechtjes. Zo kun je een avond gemakkelijk en smaakvol vullen vol met heerlijk eten en leuk gezelschap tijdens jouw stedentrip Istanbul.

 

 

 

 

 

Categorieën