Stedentrip Fuerteventura

Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische eiland. Het eiland is percfect voor een echte stedentrip Fuerteventura. Dit kan voor een weekend, maar je kan er ook gerust 2 weken verblijven. Dit maakt het eiland zo veelzijdig voor zowel kort als lange vakanties. Als je er gewoon even tussenuit wilt gaan dan maakt het niet uit wanneer je naar het eiland komt. De temperaturen zijn altijd aangenaam en je kan dus zelfs in de winter even ontsnappen aan de kou in Nederland. Dankzij de parelwitte stranden en een prachtige blauwe zee denk je heel even dat je op de Caribbean bent. Alleen is Fuerteventura gewoon nog Europa.

Een stedentrip Fuerteventura is eigenlijk nog helemaal niet zo bekend in Nederland. Toch beginnen steeds meer toeristen bekend te raken met dit eiland. Zowel zonaanbidders als ontdekkingsreizigers reizen af naar het prachtige eiland. Zonaanbidders kunnen zichzelf echt helemaal uitleven met meer dan 150 stranden. Eén van de bekendste badplaatsen ligt in het noorden van het eiland namelijk Carralejo. Vanaf hier kan je eventueel de boot nemen naar het eiland Los Lobos. Uiteraard moet je dan wel genoeg tijd hebben en niet voor een weekend naar Fuerteventura komen.

Een citytrip Fuerteventura is vooral geweldig als je watersporter bent. Het eiland heeft eigenlijk altijd een frisse zeewind. Windsurfers kunnen zich zo helemaal uitleven op de prachtige golfen. Naast windsurfen is het eiland ook geliefd om te gaan duiken of snorkelen. Vanaf het strand kan je oneindig veel plezier hebben in het water. Er worden ook speciale excursies georganiseerd waarbij je met een bootje naar de mooiste plekjes gebracht wordt om te gaan snorkelen. Het verschil met de Caraïben is nu helemaal niet meer zo groot.

 

Weekend Fuerteventura.

Voor een weekend kan Fuerteventura misschien iets te ver weg zijn. Eventueel zou een lang weekend wel heel goed mogelijk zijn. Je zou s’ochtends vroeg op vrijdag kunnen vertrekken en op maandag aan het einde van de dag weer naar huis. Het eiland ligt namelijk om 4 uur vliegen en afhankelijk van de wind doe je er soms 4 uur en een kwartier over. Als je nog meer tijd hebt dan zou een week of een midweek helemaal geweldig zijn. Je kan zo even de zon opzoeken als je geen zin meer hebt in al die regen in Nederland.

Qua temperatuur kan je eigenlijk ieder weekend wel een vakantie boeken naar Fuerteventura. De wind op het eiland komt rechtstreeks uit de Sahara. Dit betekend eigenlijk dat je het hele jaar door van warme temperaturen kan genieten. Gemiddeld ligt in de wintermaanden de temperatuur niet onder de 20 graden. Over het algemeen gesproken is het meestal zo rond de 20 a 25 graden. Tijdens het hoogseizoen is het ook niet extreem warm met temperaturen rond de 27 graden. Het is zo gewoon lekker voor een middagje strand en je hebt ook nog de tijd om wat anders te doen.

Je kan een weekend Fuerteventura in verschillende accommodaties doorbrengen. Voor een weekend is vooral een hostel of hotel ideaal. Op het eiland liggen verschillende hotels en regelmatig is er wel een aanbieding te vinden. Vooral als je buiten het hoogseizoen gaat is het niet zo heel lastig om iets goedkoops te vinden. In het hoogseizoen kan je kiezen voor een backpackers hotel in de vorm van een hostel. Dit is vaak goedkoper dan een hotel omdat je zowel de slaapkamer als badkamer deelt met reizigers. Over het algemeen gesproken zijn er weinig backpackers op het eiland te vinden. Fuerteventura is vooral geliefd bij gezinnen en ouderen. Voor gezinnen zijn er zelfs vakantiewoningen te vinden op een recreatiepark. Je kan hier voordelig met je gezin in vakantie vieren.

 

Bezienswaardigheden en uitgaan op Fuerteventura.

Fuerteventura is qua bezienswaardigheden niet super toeristisch. Verwacht dus geen pretparken en mega shoppingmals. Maar gewoon een rustig vakantie-eiland in een prachtig landschap met schitterende dorpjes. Als je dit als verwachtingspatroon hebt dan gaat een stedentrip Fuerteventura helemaal goedkomen. Je moet vooral dol zijn op natuur want het eiland bestaat voor 20% uit natuurparken. Elke natuurpark heeft een compleet eigen gezicht en dit maakt het juist zo speciaal om ze allemaal te bezichtigen. Vogelliefhebbers kunnen in de parken de meest unieke vogels spotten. Als je een auto huurt tijdens je stedentrip dan kom je regelmatig het woord Mirador tegen. Dit betekent letterlijk uitzichtpunt en je komt er hier verschillende van tegen. Het is gewoon alleen al prachtig om met de auto rond te rijden en te stoppen op de mooiste plekjes. Ze staan vaak langs de weg aangegeven. Je moet vaak vanaf de parkeerplaats nog wel een stukje lopen tot het officiële uitzichtpunt.

Op Fuerteventura is er qua eten eigenlijk voor iedereen wat te vinden. Uiteraard zijn de restaurants afgestemd op wat de toeristen willen eten. Van Chinees tot Italiaans je komt echt alles tegen. Tegenwoordig zijn ook de grote buffetrestaurants enorm in trek op het eiland waar je voor een vast bedrag verschillende dingen kan eten. Uiteraard zijn er nog wel een aantal streekproducten die soms op de kaart te vinden zijn. Gebakken knoflookgarnalen of mojo’s (koude dipsauzen) met brood behoren tot de typische gerechten. Daarnaast is er ook veel verse vis te vinden dat natuurlijk dagelijks rond het eiland gevangen wordt.

Verwacht op Fuerteventura geen bruisend uitgaansleven en vergelijk het eiland al helemaal niet met eilanden als Ibiza of Mallorca. Wil je toch genieten van het uitgaansleven? In Correlajo kom je wat bars en terrasjes tegen. Je komt op het eiland niet echt grote discotheken tegen waar de beroemdste dj’s ter wereld draaien. Vaak blijven de hotelgasten ook op het resort omdat de accommodaties zelf voor entertainment zorgen. Vooral bij de all inclusive resorts komt dit veel voor omdat gasten buiten het resort moeten betalen voor hun drankjes. Het eiland is dus vooral geen jongerenbestemming te noemen. Je kan dan beter een stedentrip maken naar één van de party-eilanden of grote steden aan het vaste land van Spanje.

Categorieën