Stedentrip Boedapest

Stedentrip Boedapest

Wie denkt aan een stedentrip denkt misschien niet gelijk aan een stedentrip Boedapest. Maar een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad is zeker een bezoekje waard. Zo zijn er tal van bezienswaardigheden, is de lokale bevolking ontzettend gastvrij en geniet je door de hele stad van de lekkerste gerechten in de mooiste restaurants. Boedapest is daarbij ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee, dus niets staat jou in de weg van een geweldige stedentrip Boedapest. Om je zo goed voorbereid mogelijk op reis te sturen hebben we verschillende tips voor je bij elkaar gezocht. Ook vind je hieronder informatie over het klimaat, de beste reistijd en de culinaire lekkernijen die Boedapest biedt.

 

Klimaat en reistijd

Hongarije staat bekend om zijn milde continentale klimaat, maar Boedapest kent een overgangsklimaat tussen een zeeklimaat en landklimaat. Hierdoor zijn de winters erg streng en dus koud: overdag schommelen de temperaturen rondom het vriespunt, maar ’s nachts is er veelal sprake van aardige vorst. Ook sneeuw is in Boedapest geen uitzondering, dus tenzij je graag sneeuw ziet tijdens jouw stedentrip Boedapest adviseren we je om een andere periode te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voor- of najaar. De temperaturen zijn zacht en de kans op neerslag minimaal. Mocht je een echte zonaanbidder zijn die tegen hoge temperaturen kan, dan is de zomer jouw tijd voor een stedentrip Boedapest. Je vliegt vanuit Nederland in slechts 1 uur en 40 minuten naar de Hongaarse hoofdstad.

 

Highlights

In Boedapest aangekomen zal je al snel merken hoe gemoedelijk de sfeer in deze hoofdstad is. Wist je dat Buda en Pest eigenlijk twee verschillende stadsdelen zijn, die gescheiden worden door de rivier de Donau? En dat ieder van deze stadsdelen zijn eigen karakteristieken kent? Buda bevindt zich op de rechteroever en kent vele historische attracties. Denk hierbij aan de Burcht, met daarop het imposante Koninklijk Paleis. Via de Kettingbrug, Boedapests oudste brug, loop je naar Pest. Dit is een moderner stadsgedeelte en stikt van de winkels, musea en restaurants. Maak jouw stedentrip Budapest compleet en bezoek beide stadsdelen. Een manier om dit te doen is via een fietstoer. Staat het weer dit niet toe of zijn je benen moe? Dan rijdt er gelukkig ook een hop-on-hop-off bus. Wil je tijdens jouw bezoek aan Budapest geen tijd verspillen aan wachtrijen? Boek dan van tevoren tickets voor verschillende attracties. Zo hou je tijd over voor de écht leuke dingen.

 

Eten en drinken

In beide stadsdelen kun je perfect terecht voor een heerlijke culinaire versnapering. Allereerst is er de goulash; hét nationale gerecht van Hongarije. Dit gerecht is eigenlijk een combinatie tussen een soep en een stoofpot en wordt warm geserveerd. Ook strudel behoort tot de lekkernijen van Hongarije. Deze gevulde broodjes van bladerdeeg, ons wel bekend als ‘apfelstrudel’, worden bereid met een legio aan verschillende ingrediënten. Ze zijn er zowel in hartige- als zoete variant te krijgen. Maak jouw stedentrip Budapest compleet en bezoek de centrale markthal. Hier vind je allerlei verschillende gerechten en restaurants, en waan je je tussen de lokale bevolking die hier ook graag komt voor een maaltijd of snelle hap.

 

 

 

Categorieën