Het ‘gevarieerde’ land Spanje

Als één van de zuidelijkste landen van Europa wordt Spanje gezien als het vakantieland van Europa. Het land beschikt maar liefst over ongeveer 50 miljoen (!) inwoners. Het vaste land van Spanje wordt ook wel (samen met Portugal, Gibraltar, Andorra en Frankrijk) het Iberische Schiereiland genoemd. Spanje staat bekend om haar uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Dit maakt het land dan ook zeer aantrekkelijk voor toeristen. Hierbij heb ik het niet alleen over buitenlands toeristen die een kijkje gaan nemen in het land maar ook zijn er voor binnenlandse toeristen die op pad gaan om hun eigen land te bezichtigen.

Unieke gewoontes

Spanje is voor de natuurliefhebbers zeer aantrekkelijk doordat het landschap er uiteenloopt. Van de grote bergketens in het noorden en het midden van het land tot aan de prachtige witte stranden in het zuiden en oosten, overal kunne de natuurliefhebbers genieten. Naast de natuur is de cultuur ook een uniek punt van Spanje. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende siësta die ’s middags in Spanje wordt gehouden. Een siësta vindt ’s middags plaats, hierbij wordt er een dutje gedaan omdat de zon op dat moment het hoogst staat waardoor er werkomstandigheden slecht zijn. Het nadeel van de siësta is dat de mensen langer moeten doorwerken.

Vakantiehuizen in Spanje

Het aanbod aan vakantiehuizen in Spanje(meer info) is enorm, vooral de vakantiehuizen aan de kust zijn erg gewild bij de toeristen. De warme zomers trekken veel vakantiegangers aan en daarom is het belangrijk dat u een vakantiehuisje in Spanje vroeg boekt. Jongeren zijn vaak snel tevreden en daardoor boeken ze vaker samen met de vrienden of vriendinnen een appartement. Het zijn vaker oudere mensen die het fijner vinden om in een vakantiehuisje te verblijven. Vanuit de vakantiehuisjes zijn de pittoreske dorpjes en de waanzinnige steden makkelijk te bereiken.