De 9 mooiste landen in Azië

Azië heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke schoonheden te bieden. Van het noorden tot het zuiden, van het westen tot het oosten, dit continent is de thuisbasis van de meest adembenemende plekken op aarde. Als je een reis naar Azië plant en op zoek bent naar nieuwe bestemmingen met schilderachtige uitzichten en exotische locaties, bekijk dan onze lijst met de top 9 mooiste landen in Azië hieronder.

Singapore

Singapore, bijgenaamd de “Garden City”, heeft één van de meest aparte landschappen in Azië. Met zijn adembenemende tropische regenwouden en een overvloed aan palmbomen, wordt dit land vaak de “groene stad” genoemd. Singapore is ook de thuisbasis van ‘s werelds grootste bloemenfestival in Gardens by the Bay en ‘s werelds grootste overdekte bloemen koepel in de Flower Dome. De Singapore Flyer staat ook op onze lijst van de hoogste reuzenraden ter wereld.

 

Velden in Thailand

Thailand

Thailand, het land van de glimlach, is een van de populairste toeristische bestemmingen in Azië. Beroemd om zijn tropische stranden, prachtige eilanden, en oude tempels en paleizen, Thailand is een land dat is echt vol met natuurlijke schoonheid. Het klimaat van het land maakt het het hele jaar door een geweldige bestemming en er zijn tal van reismogelijkheden beschikbaar. Je kunt kiezen voor een reis per boot, auto of zelfs vliegtuig om de verschillende bezienswaardigheden in het land te verkennen.

Zuid-Korea

Dit Oost-Aziatische land heeft een aantal van de meest adembenemende landschappen ter wereld. Van rotsachtige bergketens tot groene bossen en alluviale vlaktes, Zuid-Korea kan bogen op een indrukwekkende verscheidenheid aan landschappen en wilde dieren. Ook de ultramoderne stad Seoul is een bezoek waard en herbergt enkele van ‘s werelds meest verbluffende architectuur. Je kunt ook een bezoek brengen aan de DMZ, een van de zwaarst bewaakte grensgebieden ter wereld. Dit zwaar versterkte grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea is een populaire toeristische attractie en is zeker een bezoek waard.

Tokio, Japan

Japan

Het land van de rijzende zon, Japan is een land dat vaak wordt aangeduid als “Tuin van de wereld”. Beroemd om zijn kersenbloesems en natuurlijke warmwaterbronnen, is Japan een geweldige plek om te bezoeken in de lente. De weelderige groene bossen van het land zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en maken het ook een geweldige bestemming voor wandelaars. Je kunt ook het onderwaterleven op verschillende plaatsen in het land ontdekken. Reizen naar Japan is het zeker waard om een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed in Japan, zoals de Grote Boeddha in Kamakura en het kasteel van Himeji te brengen.

Taiwan

De Republiek China is een cultureel divers land met enkele van de mooiste landschappen in Azië. De cultuur van Taiwan gaat terug tot het Chinese vasteland en is de thuisbasis van enkele van de meest adembenemende landschappen in Azië. Breng zeker een bezoek aan ‘s werelds grootste Boeddhabeeld in de Tianhai-tempel in Tainan en de populaire nachtmarkten in Taiwan. Het land biedt ook veel buitenactiviteiten, zoals wandelen en het verkennen van de prachtige stranden. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Taroko National Park, een van de mooiste nationale parken in Taiwan. Het park herbergt enkele van ‘s werelds hoogste zeekliffen.

Hong Kong

Hong Kong is een Speciale Administratieve Regio van China en heeft een aantal van de meest verbazingwekkende architectuur ter wereld. De stad Hong Kong is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds hoogste wolkenkrabbers en is een paradijs voor fotografen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde Tian Tan Boeddhabeeld in het Po Lin klooster van het land en de populaire Victoria Harbour, een van ‘s werelds drukste commerciële havens.

India

India, ‘s werelds grootste democratie, is een land met een rijk cultureel en historisch erfgoed. Dit Aziatische land is beroemd om zijn oude tempels, paleizen en monumenten, maar herbergt ook vele prachtige landschappen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de UNESCO World Heritage sites in India, zoals de Ajanta en Ellora Grotten en de Chhatrapati Shivaji Terminus. Daarnaast behoren de koraalroze zandduinen in de zuidelijke deelstaat Rajasthan, tot ‘s werelds mooiste woestijnen. De festivals Pushkar en Rann Utsav, die in Rajasthan worden gehouden, zijn ook een bezoek waard.

 

Kuala Lumpur, Maleisië

Maleisië

Het land van de neushoornvogels, Maleisië, heeft enkele van de meest verbazingwekkende mangrovebossen in Azië. Het gevarieerde landschap van het land bestaat ook uit stranden, woestijnen, jungles en bergen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het UNESCO werelderfgoed in Maleisië, zoals de boeddhistische grotten in de deelstaat Sarawak en de Straat Malakka, een UNESCO maritiem werelderfgoed. Maleisië is ook de thuisbasis van het Kinabalu Park, een van de meest unieke nationale parken in Azië. Het park is de thuisbasis van ‘s werelds hoogste tropische berg en is een geweldige plek om te bezoeken.

Filipijnen

De Filipijnen, het op twee na meest bezochte land ter wereld, beschikken over enkele van de mooiste landschappen in Azië. Dit Aziatische land is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds mooiste stranden en is een populaire toeristische bestemming. Je kunt ook een bezoek brengen aan het UNESCO werelderfgoed in de Filipijnen, zoals de San Agustin kerk en de barokke kerken van de Filipijnen. Het land heeft ook een aantal van de meest spectaculaire watervallen in Azië met ‘s werelds hoogste waterval, Maria-Himmelfahrt-Fall, die ook in de Filipijnen ligt.

Een reis naar Azië boeken?

Wil je graag een reis boeken naar één van deze locaties? Neem dan een kijkje op lastminute.com! Op deze website kun je de goedkoopste deals scoren. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij wildlife & natuurreizen wereldwijd als je bijzondere avonturen wilt mee maken in de wildere gebieden.

De lijst van de top 9 mooiste landen in Azië is behoorlijk uitgebreid. Van levendige steden tot schilderachtige landschappen, dit continent heeft het allemaal. Het kan een moeilijke beslissing zijn om een bestemming uit de mooiste landen in Azië te kiezen, maar we hopen dat deze lijst je heeft geholpen om je opties te beperken.