De 4 goedkoopste stedentrips in Europa

Wil je er graag een paar dagen tussenuit? Het plannen van de goedkoopste stedentrips tussen de grote vakanties door is een leuke manier om voor een paar dagen een nieuwe wereld te ontdekken. Natuurlijk is het wel van belang dat de kosten van zo’n reis binnen de perken blijven. Zo houd je meer geld over om uit te kunnen geven wanneer je een nieuwe stad bezoekt. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de goedkoopste bestemmingen voor een stedentrip binnen Europa. Dit betekent dat de vluchten of busreizen naar de stad toe relatief goedkoop zijn ten opzichte van andere Europese landen. Daarnaast is het leven in deze steden ook een stukje goedkoper ten opzichte van Nederland.

Het prachtige centrum van Praag

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en de perfecte stad om heen te gaan als je een klein budget hebt. Je kunt er op sommige plekken een alcoholische versnapering kopen voor minder dan een euro. Daarnaast zijn de maaltijden in een restaurant ook aanzienlijk goedkoper ten opzichte van de prijzen die in Nederland gehanteerd worden.

Praag staat bekend om haar heerlijke gebakjes! Die kun je zeker niet missen tijdens de reis. Het is een grote bruisende stad. Een stad met veel cultuur, er lopen veel verschillende types mensen rond. Daarnaast kun je er terecht voor prachtige binnentuinen waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt ook in de stad terecht voor een goede massage of de prachtige uitzichten.

De stad heeft 18 indrukwekkende oude bruggen waaronder de Moldau rivier stroomt. Het openbaar vervoer is goed ingesteld op toeristen en heeft goede verbindingen. Je zult niet lang moeten wachten op een trein, bus of tram. Je kunt al een kaart kopen voor het openbaar vervoer voor drie dagen voor omgerekend 11 euro.  Een stedentrip Praag is zeker aan te raden. Je zult je niet vervelen met zoveel bezienswaardigheden!

Duomo Santa Maria Nascente

Milaan

Als je geluk hebt kun je een retour vliegticket naar Milaan voor minder dan 17 euro bemachtigen. Milaan is een prachtige stad met wel 4 miljoen inwoners, het is de tweede stad van Italië. De stad staat bekend om de vele modemerken die het centrum hebben veroverd. Het is echt de modehoofdstad van Europa. Daarnaast staat Milaan uiteraard ook bekend om het voetbal. Je hebt er prachtige gebouwen, deze architectuur zul je nergens anders op de wereld tegen komen.

Milaan is een authentieke stad en heeft voor veel mensen de voorkeur vergeleken met andere hotspots in Italië. Ook kun je als je deze stad bezoekt genieten van de authentieke keuken. De standaard voor eten is erg hoog in Milaan. Net als de pizza´s en pasta´s kun je ook niet vertrekken zonder de heerlijke Italiaanse koffie geproefd te hebben. Let er wel op dat je wanneer je in een restaurant iets eet of drinkt rekening moet houden met de zogenaamde ´coperto´. Dit is een kleine bijdrage die je betaalt voor het opmaken en afhalen van een tafel. Deze toeslag wordt per persoon gerekend.

Torre de Belém in Lissabon

Lissabon

Lissabon is een stad die niet in het rijtje kan ontbreken. De stad is gelegen tussen de heuvels, een indrukwekkend uitzicht. Je kunt er terecht voor de natuur, het drukke stadsleven of de prachtige stranden. Er zijn niet alleen veel bezienswaardigheden maar je kunt er in je vrije tijd dus ook heerlijk relaxen aan het strand. De stad heeft een rijke cultuur en staat bekend om haar gedecoreerde gebouwen. Het is een prachtig gezicht om de kleurrijke gebouwen te zien vol met mozaïek. De oude architectuur is erg indrukwekkend, er zijn verschillende kastelen en paleizen die je kunt bezoeken.

De historie van de stad is eigenlijk overal in terug te vinden. Dat maakt een stedentrip naar Lissabon zo authentiek. Met de tram heb je de mogelijkheid om je snel van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te verplaatsen. De tramrit is een ervaring op zich. Ook kun je er met een kabelbaan één van de zeven heuvels bezoeken. Het uitzicht op de heuvels is prachtig en zeker een foto waard!  

Het pittoreske centrum van Krakau

Krakau

In Krakau is iets te beleven voor iedereen. Met een vlucht vanaf Schiphol zet je binnen twee uur voet aan de Poolse grond. In Krakau kun je terecht als je houdt van cultuur snuiven. De stad heeft een rijke historie. Dit komt met name door de grote rol die de stad in de tweede wereldoorlog heeft gespeeld. Het centrum maakt zelfs deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst, zo bijzonder is deze prachtige locatie.

Je kunt er goedkoop winkelen en genieten van de prachtige gebouwen in de stad. Je kunt er ook voor kiezen om een wandelroute te gaan lopen langs de rivier genaamd Vistula. Je zult je verbazen over wat je onderweg tegenkomt, prachtige oude kerken en kastelen. Na een wandeltocht kun je genieten van het heerlijke eten en drinken. Het eten is er erg goed en de prijzen zijn relatief goedkoop. Voor maar een paar euro kun je er al uit eten. Als je geïnteresseerd bent in de tweede wereldoorlog kun je ervoor kiezen om honderd kilometer verderop het concentratiekamp Auschwitz te bezoeken.

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over de goedkoopste stedentrips. Welke stad ga jij bezoeken?