De 3 mooiste bestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een leuke vakantie in Frankrijk? Wij hebben de 3 mooiste bestemmingen in Frankrijk die je gezien moet hebben voor je op een rijtje gezet!

Frankrijk is een ongekend populair vakantieland onder Nederlanders. Per jaar vertrekken meer dan 4 miljoen Nederlanders naar Frankrijk. Het land heeft bijna 63 miljoen inwoners en is omringd door onder andere Luxemburg, Monaco en Zwitserland.

Frankrijk is een groot land, het  heeft namelijk een oppervlakte van 543.940 km². De oppervlakte van Nederland van 41.543 km² is dus een schijntje vergeleken met Frankrijk.

Het klimaat in Frankrijk trekt veel toeristen. In het noorden van het land is een tussenliggend klimaat, dit betekend dat er koude winters en warme zomers zijn. In het zuiden van het land is er een Middellandse-Zeeklimaat. Je kunt er dus zachte winters en hete zomers verwachten. De temperaturen zijn er aangenaam, het is vaak een stuk warmer als in Nederland. 

Wanneer je naar het midden van Frankrijk reist met de auto zul je ongeveer acht uren onderweg zijn. Het is met een paar pauzes dus een prima afstand. Veel mensen maken een echte roadtrip van de reis en besluiten onderweg nog andere plekken te bezoeken. Als je met het vliegtuig reist zul je binnen anderhalf uur voet op Franse bodem zetten. Je kunt een prachtig vakantiehuis in Frankrijk uitzoeken, er zijn enorm veel mogelijkheden.

Normandië

Mont-Saint-Michel, Frankrijk

Frankrijk beschikt over veel mooie plekken, maar de regio Normandië springt er voor velen uit. Vooral de plek Étretat valt bij velen in de smaak. Dit komt met name door de enorme krijtrotsen die er te zien zijn. Het is een indrukwekkend uitzicht dat je kunt bewonderen wanneer je langs de kust rijdt. De rotsen zijn zeventig meter hoog. Vooral de vorm van de rotsen is spraakmakend, als je goed zie je dat de vorm op een olifant lijkt. De rots genaamd l’Aiguille, wordt dan ook wel olifantenrots genoemd.

Normandië heeft een grote rol gespeeld in de tweede wereldoorlog. De Amerikanen en Britten kwamen aan op de stranden in Normandië. De stranden zijn prachtig en het verhaal van het strand maakt het nog indrukwekkender. Als je het leuk vindt om meer over de geschiedenis te weten te komen, dan kun je een van de vele musea bezoeken in de buurt. 

Een bezoekje aan dit gebied is dan ook zeker een bijzondere ervaring. Als je dan toch aan de kust bent, zijn er nog veel meer mooie en idyllische dorpjes die je kunt bezoeken. Je raakt in deze omgeving nooit uitgekeken. Of je nu heerlijk wilt rondslenteren in de gezellige straatjes of juist wilt relaxen aan het strand. Er is voor ieder wat wils, Normandië verdient dan ook zeker een plekje in de lijst van de mooiste bestemmingen in Frankrijk. Bekijk snel de vakantiehuizen in Normandië!

Bretagne

Ook in de regio Bretagne kun je terecht voor prachtige uitzichten. Zo heb je er de Côte de Granit Rose, dit een roze gekleurd deel van de kust. Het is een prachtig gezicht, een ervaring die je zeker niet meer zult vergeten. Een ander voordeel is ook, dat veel mensen niet van het bestaan van dit deel van de kust afweten.

Een idyllisch dorp in Bretagne

Als je dan toch in Bretagne bent, is het ook zeker de moeite waard om de streek Ille-et-Vilaine te bezoeken. Deze streek heeft een rijke geschiedenis die eigenlijk terug komt in iedere straat. Er zijn verschillende kastelen die je kunt bezoeken zoals Fort National. Ook de stad Saint-Malo is een aanrader. Een leuk stadje met een prachtige kathedraal. Je kunt hier terecht voor de mooiste vakantiehuizen in Bretagne!

Provence

Deze regio in Frankrijk is erg populair onder vakantiegangers. Dit komt met name door de veelzijdigheid van het gebied. Zo kun je er terecht voor het bruisende stadsleven, maar ook voor de ongerepte natuur.

De prachtige ongerepte natuur in de Provence

In de Provence kun je de Goges du Verson vinden, een schilderachtig tafereel. Het is een diepe kloof met een lengte van 25 kilometer. Het water is er felblauw, een mooi contrast met de beige rotswanden. Het is een bijzondere plek, waar een bijna sprookjesachtige sfeer hangt. Als je avontuurlijk bent ingesteld kun je ervoor kiezen om met de kano door de kloof te varen. Een ervaring waar je nog jaren later aan terug zult denken.

Daarnaast staat deze regio ook bekend om haar vele wijngaarden. De wijngaarden zijn vaak gelegen tussen de heuvels, een prachtig uitzicht. Je kunt er genieten van de lekkerste wijnen die je ooit geproefd hebt. Tijdens een excursie wordt het hele proces uitgelegd. Eerst zul je er de druiven plukken en daarna moeten de druiven op de ouderwetse manier nog vermalen worden, stampen maar! Na een intensieve dag zul je dan ook heerlijk na kunnen genieten onder begeleiding van een goed glas wijn. Veel wijngaarden bieden tegenwoordig de mogelijkheid om er te overnachten. Een geweldige ervaring voor de echte wijnliefhebber!

We hopen dat we je een goede kijk in de mooiste bestemmingen in Frankrijk hebben kunnen geven. Wil je toch liever op vakantie naar een ander land? We hebben de goedkoopste stedentrips in Europa voor je op een rijtje gezet!