Boedapest: 3 redenen om een stedentrip te boeken!

Ben je nog opzoek naar een leuke vakantiebestemming voor deze zomer? Als je houdt van cultuur snuiven dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen in de stad Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Hongarije is een prachtig lang dat enorm veel te bieden heeft. Er zijn prachtige idyllische dorpjes, drukke steden en je kunt er genieten van adembenemende uitzichten. Vanaf vliegveld Dusseldorf zet je binnen twee uur voet aan Hongaarse grond. Een vliegticket kun je in het laagseizoen al bemachtigen voor minder dan 60 euro!

Wat je moet weten over Hongarije

Hongarije heeft goede strategische ligging. Je kunt vanuit het land dan ook makkelijk naar landen als Slowakije, Slovenië, Oostenrijk, Kroatië, Servië, Roemenië en Oekraïne reizen. Het land heeft iets minder dan 10 miljoen inwoners, maar is in oppervlakte bijna twee keer zo groot als Nederland. Er wordt Hongaars in het land gesproken. Ook zijn er veel Hongaren die de taal spreken te vinden in de omringende landen.

Door de goede ligging van Hongarije is het land erg goed ontwikkeld als het gaat om transport en logistiek. Hongarije investeert veel middelen in de landbouw, dit is dan ook een sector waar nog veel groei te behalen valt.

Daarnaast is het land relatief goedkoop. Zo staat Hongarije in de top 10 van de goedkoopste landen in Europa. Dit komt dus mooi uit als je er even tussenuit wilt!

Kosten in Hongarije

Als je in Hongarije wilt overnachten kun je er vanuit gaan dat je hooguit twee tientjes betaald voor een kamer in een gemiddeld hotel. Neem dan ook zeker een kijkje op Chalet.nu Vakantiehuizen in Hongarije. Daarnaast is het eten er ook erg goedkoop. Een goede maaltijd zal rond de 5 euro kosten. Dit is een schijntje vergeleken met andere Europese landen! Omdat steden als Boedapest iets toeristischer zijn, is de kans groot dat je daar dan ook net wat meer betaalt. Toch is en blijft het een stuk goedkoper overnachten in vergelijking met de prijzen die we in Nederland gewend zijn.

Boedapest 

Als je dan toch in Hongarije bent, kan een bezoekje aan de bijzondere stad Boedapest zeker niet ontbreken. Boedapest is de hoofdstad van het land en de plek staat bekend als zowel het economisch centrum als het culturele centrum. De stad bestaat eigenlijk uit twee delen die ieder aan een kant van de bekende rivier de Donau liggen. Je raadt het al de namen van de steden waren ‘Buda’ en ‘Pest’. De groeispurt die Boedapest heeft gemaakt is enorm, zo heeft de stad vandaag de dag al bijna twee miljoen inwoners. Dit terwijl er tweehonderd jaar geleden nog maar 50.000 mensen woonden.

De stad is goed te bereiken vanaf vliegveld Dusseldorf en andere plekken binnen Europa. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat de stad jaarlijks wel vier miljoen bezoekers heeft. Dit zijn aantallen die je met de bezoekers van steden als Moskou en Amsterdam kunt vergelijken. De stad is op cultureel gebied erg aantrekkelijk voor toeristen.

Wat te doen in Boedapest?

Misschien heb je het al wel gemerkt; we zijn enorm enthousiast over de stad Boedapest. Wanneer je de kans krijgt om daar een paar dagen te verblijven, raden we je dan ook aan om deze unieke ervaring met beide handen aan te grijpen. De stad heeft in ieder seizoen iets moois te bieden. Zo kun je er in de zomer aan de kant van de rivier de Donau heerlijk op een terrasje zitten en genieten van het prachtige uitzicht. In de winter kun je er warme chocolademelk drinken en genieten van de beeldschone stad onder een laagje sneeuw. Lagere temperaturen zullen de stad zeker niet minder mooi maken.

Ga op avontuur 

Het is een leuke ervaring om door beide stadsdelen te lopen. Je zult dan ook zeker merken dat er een verschil is tussen de twee delen. Waar het deel genaamd Buda erg rustig is. je kunt er terecht om de prachtige burcht te bezoeken die afkomstig is uit de 13e eeuw. Een unieke ervaring! Het stadsdeel Pest bestaat voornamelijk uit brede straten met modernere gebouwen.

Hou je van avontuur? Dan kun je ervoor kiezen om eens langs te gaan bij de Gellértheuvel. Dit is een heuvel van ongeveer 300 meter hoog. Het is dan ook een behoorlijk klim! Toch is het een hele leuke ervaring om de stad te bekijken vanaf deze hoogte.

Geniet van de prachtige stad

Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om heerlijk rond te dwalen in de straten van Boedapest. Er zijn enorm veel musea, er is prachtige architectuur en je kunt er urenlang winkelen. Het is ook zeker een aanraden om Hongaarse lekkernijen te proeven! Er zijn verschillende locaties waar je een foodtour zou kunnen boeken.

Een laatste tip, is om eens langs te gaan bij een traditioneel Hongaars badhuis. Dit is een hele unieke ervaring! Zo kun je een paar uurtjes tot rust komen om vervolgens weer rond te dwalen in de stad. 

Ben je benieuwd naar andere stedentrip nazomerdeals in Europa die ook erg goedkoop zijn? Dat komt goed uit! We hebben de 4 goedkoopste landen voor een stedentrip voor je op een rijtje gezet!