Auto huren Barcelona Airport

Auto huren Barcelona Airport

Auto huren BarcelonaWil je een auto huren op Barcelona Airport? Dat kan! Je kunt op Barcelona Airport bij verschillende autoverhuurmaatschappijen een auto huren.
Op het vliegveld van Barcelona zelf vind je direct verschillende maatschappijen die de mogelijkheid geven een auto te huren. Je kunt er voor kiezen om de auto bijvoorbeeld bij uw vlucht terug naar Nederland weer in te leveren. Tegenwoordig kost het huren van een auto niet veel meer, al zijn de prijzen op vliegveld Barcelona wel wat prijzig.

Het beste kun je zelf de verschillende maatschappijen vergelijken. Verschillende aanbieders weten je ook online in het Nederlands in te lichten over het autoverhuur op het vliegveld van Barcelona.

Een auto huren kan vervolgens via de verhuurbalie op vliegveld Barcelona, óf online via autoverhuur bedrijven. Als u boekt via de website, staat bij aankomst op het vliegveld direct een auto klaar voor u. U kunt dan direct uw koffers kwijt in uw huurauto en vanaf Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona rijden. Meer weten over parkeren in Barcelona.

Wat je moet weten bij een auto huren in Barcelona

Een auto huren in het buitenland klinkt altijd als muziek in de oren omdat je je dan helemaal vrij voelt. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je kunt naast je verblijfplaats nog vele andere plekken in de buurt bezoeken. Toch heeft een auto huren ook een keerzijde als je dit niet goed voorbereid. Er zijn in het buitenland altijd zeer veel aanbieders die de boel proberen op te lichten en daar extra aan te verdienen.

Hierbij zie je dit verschijnsel vaak gebeuren bij de goedkopere aanbieders. Als je goed gaat zoeken op internet zijn deze goedkope autoverhuurbedrijven vaak onderdeel van een grotere gerenommeerde organisatie maar werken ze als goedkope low budget company onder hun eigen naam.

Ook in Barcelona zijn een aantal van dit soort autohuur bedrijven actief. Dit zijn ook hier de goedkoopste aanbieders van de luchthaven. Vaak beginnen de irritaties al bij de lange wachtrijen die er voor de verhuurbedrijven staan. Meestal zijn er maar 2 medewerkers om de vaak lange rijen te helpen aan een huurauto in Barcelona.

Daarnaast proberen ze je altijd meteen al op kosten te jagen door je bang te maken en extra dure verzekeringen aan te smeren en je eigen risico af te kopen. Ook worden vaak gigantische bedragen op de credit card gereserveerd voor de eigen risico bijdrage. Hierbij moet je denken aan 800 – 1800 euro.

De ellende wordt meestal nog erger als je de huurauto komt inleveren na je vakantie of weekendtrip. Dan weten deze verhuurders vaak elk krasje aan te wijzen om je eigen risico niet terug te hoeven geven.

Het loont in zeker een land als Spanje, dus ook in Barcelona, om niet voor de goedkoopste huurauto te gaan. Vaak kun je beter bij een bekende maatschappij boeken en wat extra betalen om je een onbezorgde vakantie te bezorgen.

Wat moet je doen bij het huren van een auto

Auto huren Barcelona AirportWil je toch een auto huren bij een goedkope aanbieder, dan moet je een paar dingen goed in de gaten houden. Als je met de verhuurder de auto controleert vooraf op schade, maak hier dan een video van. Zorg dat je degene die jou helpt ook goed op beeld hebt staan en wijs duidelijk al kleine beschadigingen en krassen aan op film.

Hiermee kun je bij het inleveren een hoop gezeik besparen, je hebt namelijk bewijs dat die kleine schades er al zaten. Ook is het verstandig om goed te informeren voordat je een extra verzekering neemt, waar die verzekering precies voor is.

Zorg ervoor dat je deze punten goed in je opneemt en hiermee rekening houdt bij het ophalen van de huurauto.

Categorieën