5 plaatsen in Spanje om te bezoeken als je op zoek bent naar een echt unieke ervaring

Als je een reis naar Spanje plant, denkt je waarschijnlijk het eerst aan Madrid en Barcelona. Deze twee bestemmingen zijn ongetwijfeld niet voor niets zo populair: het zijn prachtige steden met een rijke geschiedenis en een schat aan attracties die je niet op veel andere plaatsen zult vinden. Maar wat als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke bezienswaardigheden? Spanje is een divers land, vol verborgen juweeltjes en ongerepte locaties die je een authentieke ervaring bezorgen als geen ander. Om je te helpen om je volgende reis naar Spanje te plannen, hebben we een lijst samengesteld van de beste plaatsen om te bezoeken als je op zoek bent naar iets echt unieks.

Wil je graag op avontuur gaan? Nederlandstalige trekking experts vind je bij Bookatrekking.com.

 

La Mancha Desert

Dit is misschien wel de beroemdste woestijn van heel Europa, gelegen in een streek genaamd La Mancha in het centrale deel van het Iberisch schiereiland. De woestijn staat bekend als de “Rode Woestijn” vanwege de rode aarde die het landschap bedekt, gevormd door ijzeroxide en roest. Je zult in deze woestijn een totaal andere ervaring opdoen dan op welke andere plaats in Europa dan ook. Het is een geweldig gevoel om deze rode woestijn te zien, bijna alsof je op een andere planeet bent.

Bezoek La Mancha als je op avontuur wilt in de woestijn en een uniek ecosysteem wilt zien. La Mancha is ook beroemd om de Spaanse uitdrukking “Es una sandez” wat betekent “het is een leugen”. Deze uitdrukking komt uit het beroemde verhaal van Don Quichot, die op de vraag wat hij aan het doen was antwoordde: “Ik til de woestijn op en zoek de windmolens die eronder staan.” Dit verhaal is zo beroemd geworden dat het woord sandez nu wordt gebruikt om elk vals idee of valse bewering aan te duiden.

 

De unieke stad Cordoba

Het indrukwekkende stadje Cordoba

Cordoba is beroemd om zijn moskee, de op twee na grootste ter wereld, die in de 10e eeuw werd gebouwd en nu nog steeds in gebruik is. Cordoba heeft ook andere interessante plaatsen zoals de oude synagoge, de Romeinse brug, de overblijfselen van een islamitisch paleis, en de universiteit van Cordoba, die ooit één van de grootste van Europa was. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, bezoek dan deze prachtige stad en bekijk deze plaatsen met eigen ogen.

Vergeet niet hun beroemde Spaanse omelet te proberen, die velen beschouwen als de beste omelet ter wereld! Als je geluk hebt, kun je zelfs de beroemde Flamencodansers in actie zien terwijl je hier bent. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze stad kun je een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, de Moskee-Kathedraal en de Romeinse Brug. Als je geïnteresseerd bent in de natuur, vergeet dan niet het Tablas de Dahu-woestijnpark te bezoeken.

 

El Chorro, de verborgen waterval van Spanje

Deze verborgen waterval is één van de meest unieke en mooiste plekken in Spanje. Gelegen in de buurt van Alicante in het zuiden van het land, wordt deze waterval gevoed door de rivier Gibraltar. Het water van deze rivier wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, maar een klein deel blijft in de rivierbedding stromen. Later op de dag, wanneer het waterpeil laag is, verschijnt de waterval. El Chorro is één van de beste plaatsen voor vakanties in Spanje, vooral in de herfst wanneer de bladeren van kleur veranderen.

Bezoek deze plek als je geïnteresseerd bent in de natuur, of als je gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen. Je kunt El Chorro alleen bezoeken in de maanden oktober en november, van wanneer het waterpeil laag is tot wanneer het waterpeil hoog is. Het is aan te raden de waterval niet te bezoeken tijdens deze maanden als je je niet op je gemak voelt bij het lopen in gladde omstandigheden.

 

Merida

De ruïnes van het Romeinse Merida

Merida is de hoofdstad van de autonome gemeenschap Extremadura in het westen van Spanje. Het is één van de weinige nog in gebruik zijnde steden ter wereld die volledig door het Romeinse Rijk werd gebouwd. Het is zelfs de op één na belangrijkste stad voor Romeinse ruïnes in het hele westelijke Middellandse Zeegebied, na Rome. Dit is een plaats die je moet bezoeken als je de overblijfselen van een oude beschaving wilt zien.

Bezoek de ruïnes van een oude Romeinse stad, die nog steeds in gebruik is, en je zult zien hoe deze mensen leefden en hoe ze een imperium creëerden! Je kunt ook prachtige plaatsen in Merida bezoeken zoals de Plaza de Toros, de Basilica de San Francisco, en het Alcazar van Merida. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis of natuur, is dit een geweldige plek om te bezoeken. Je kunt ook andere mooie plaatsen in de buurt van Merida bezoeken, zoals de Rio Tamega en de Rio Huebra.

 

Costa da Mort, de wilde westkust van Spanje

Dit is één van de wildste plaatsen in Spanje; de grootste attractie hier is de ruige kustlijn. De naam betekent letterlijk “Kust van de Dood”, maar laat dit je niet afschrikken, want het is echt een prachtige plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur. Bezoek deze plek als je een beroemde en prachtige kustlijn wilt zien.

Je zult de natuur in al haar glorie ervaren, met verbluffende en ruige kliffen, wilde stranden en niets dan blauwe golven in het zicht. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, vergeet dan niet het charmante mediterrane stadje Finisterre te bezoeken, dat bekend staat als het einde van de wereld in de oudheid, of het nabijgelegen stadje Santiago de Compostela, dat het beginpunt is van de beroemde pelgrimsroute.

Wil je meteen kijken voor prachtige vakantiewoningen Spanje? Dat is een goed teken! Bij veel aanbieders kun je ook eens een kijkje nemen bij de samengestelde pakketten. Zo kun je nog meer geld besparen!